Geoana crede ca Sabin Ghilea poate face din Falticeni „un important pol cultural”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost prezent joi, la Falticeni, unde a aflat de la viceprimarul Sabin Ghilea (n.r. candidatul PSD la functia de primar în turul II al alegerilor locale) mai multe amanunte despre oras si despre numarul mare de personalitati, din diferite domenii, care s-au nascut ori au creat în Falticeni. Liderul PSD a promis ca va face demersuri pentru acordarea de fonduri în vederea reabilitarii Muzeului de Arta „Ion Irimescu”, Muzeului „Mihai Bacescu”, a Galeriei Oamenilor de Seama si a Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”.

Daca George Calinescu a situat Falticeniul imediat dupa Bucuresti si Iasi, liderul PSD a spus ca “Falticeniul este o capitala culturala a Moldovei si un important punct de reper spiritual al României”.

Vizita lui Geoana în Falticeni a început la ora 12, în Piata “Mihail Sadoveanu”, piata centrului vechi a orasului, chiar la statuia marelui scriitor, de unde, împreuna cu peste 300 de social democrati, s-a deplasat pe aleea pietonala a urbei, cunoscuta de localnici cu numele de “faleza”, prin fata Primariei spre Piata centrala “Nada Florilor” si apoi a trecut si prin Piata agroalimentara.

În piata “Nada Florilor”, Geoana a admirat ceasul din centrul orasului, ceas cu o macheta a sistemului solar, copie a unui ceas din Dresda.

Facând referire la Sabin Ghilea, presedintele PSD a declarat: “adevarul este ca oameni de calitate si cu capacitatea domnului Ghilea pot conduce cu succes treaba la Primaria din Falticeni, dupa 15 iunie. Trebuie ales acest om gospodar, serios si cu experienta în administratie, pentru ca municipiul Falticeni sa redevina un important pol cultural.”   


Intră acum și în grupul de