Fotbal, AJF : Suceava are 31 de antrenori cu licenta „C UEFA”


Intră acum și în grupul de

Comisia tehnica din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal, condusa de profesorul Ciprian Anton, a acordat la începutul acestei saptamâni licentele „C UEFA” persoanelor care au urmat în ultimele doua luni cursuri de perfectionarea în activitatea de antrenor. Lista absolventilor ce si-au câstigat dreptul de a profesa si în comunitatea europeana cuprinde 31 de nume: Radu Casuba, Valerica Gherasim, Mihaita Szekely, Vasile Bejenar, Marcel Irimie, Lucian Burlacu, Mircea Vezeteu, Dan Manaila, Razvan Cocar, Neculai Cotoara, Gabi Clim, Cristi Agafitei, Ioan Prichici, Robert Moloce, Alin Fercalo, Andrei Tablan, Liviu Bogas, Vasile David, Manuel Costache, Ion Lupastean, Andrei Itco, Gheorghe Stefanovici, Mihai Lionte, Paul Popovici, Mihai Vizitiu, Vasilica Alexandru, Ionel Lavric, Gheorghe Lazar, Andrei Bolohan, Cezar Cârlig si Andrei Ivasca.

Cursurile au facut parte dintr-un program mai amplu lansat la nivel european de catre UEFA si pus în aplicare în tara noastra prin intermediul Federatiei Române de Fotbal, care obliga astfel cluburile din campionatele judetene sa fie pregatite de persoane calificate.

Examenul de admitere a constat din doua probe, una practica constând într-un joc la doua porti, si una teoretica, în care subiectele principale au fost regulamentul de joc si cultura fotbalistica generala. Evaluarea finala a fost alcatuita dintr-o noua proba teoretica completata de prezentarea unui antrenament cu teme alese de comisia tehnica.


Intră acum și în grupul de