Grupare infractionala din Deva depistata la Suceava


Intră acum și în grupul de

Politistii judiciaristi suceveni au reusit sa puna mâna pe o grupare infractionala din Deva ce a actionat de mai multe ori în judet. Potrivit IPJ Suceava, joi, la orele 16.45, C. FLORIN, în vârsta de 57 ani din municipiul Suceava, administrator, a reclamat la Politie faptul ca persoane necunoscute i-au sustras prin distragerea atentiei suma de 7.000 lei din incinta magazinului. Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Suceava au inteprins o serie de masuri urgente, astfel au fost identificati într-un autoturism înmatriculat în Franta, B. DAN de  26 ani, B. MARIA de  29 ani si N. IONELA de 30 ani, toti din municipiul Deva, judetul Hunedoara, cu antecedente penale, ultima urmarita din 10.06.2008 pentru sustragerea de la executarea unui mandat penal din 29.04.2008 emis de Judecatoria Alba Iulia, fiind condamnata la 5 închisoare pentru furt calificat, care în momentul retinerii si-a declinat alta identitate.

În urma demararii cercetarilor s-a stabilit ca cei trei împreuna cu M. GEORGETA, de 41 ani din municipiul Deva, judetul Hunedoara, care a disparut dupa comiterea faptei, fac parte dintr-o grupare infractionala ce actioneaza în întreaga tara, comitând furturi din societati comerciale prin distragerea atentiei clientilor.

Politistii au extins cercetarile stabilind ca cei patru autori au mai comis înca  doua furturi din diferite societati comerciale, având acelasi mod de operare, prejudiciu total fiind de 23.000 lei, din care au fost recuperati 6.670 lei.

Astfel s-a început urmarirea penala fata de B. DAN si B. MARIA, acestia fiind cercetati în stare de libertate , M. GEORGETA fiind data în urmarire.

În ceea ce o priveste pe N. IONELA, aceasta a fost introdusa în arestul I.P.J. Suceava, iar cercetarile sunt continuate în vederea stabilirii întregii activitati infractionale a membrilor gruparii.


Intră acum și în grupul de