Fotbal : Calificarea la turneul final a adus 7,4 milioane de euro pentru FRF


Intră acum și în grupul de

Pe lânga performanta sportiva, calificarea la EURO 2008 a fost o adevarata mina de aur pentru FRF! Participarea la turneul final a adus în vistieria federatiei 7,4 milioane de euro, suma care poate creste semnificativ în functie de rezultatele obtinute în Elvetia si Austria.

UEFA a pus la bataie 184 de milioane de euro pentru a premia echipele nationale calificate la turneul final. Fiecare reprezentativa va aduce în bugetul federatiei 7,4 milioane de euro pentru participarea la Campionatul European.

Un egal obtinut în faza grupelor va fi premiat cu 500 de mii de euro, în timp ce o victorie va aduce dublu: un milion de euro. Calificarea în sferturile de finala va fi recompensata cu doua milioane de euro, iar un loc în primele patru echipe ale continentului cu 3 milioane. Câstigatoarea turneului va primi de la UEFA 7,5 milioane de euro, astfel ca o echipa care ar câstiga toate cele sase partide pâna la trofeul mult visat ar rotunji bugetul federatiei cu 23 de milioane de euro, cu trei milioane mai mult decât bugetul planificat de FRF pentru 2008.

În premiera pentru un turneu final, UEFA a decis ca si cluburile care trimit jucatori la Euro sa fie recompensate: 4000 de euro pe zi va primi un club pentru fiecare jucator convocat la echipa nationala. În România, Steaua va încasa 20.000 euro pe zi pentru cei cinci jucatori selectionati de Victor Piturca.


Intră acum și în grupul de