PSD reclama aparitia unor „echipe de interventie” a PD-L la toate sectiile de votare din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Judetean si Politia a fost sesizata de social-democrati cu privire la o serie de nereguli savârsite de democrat-liberali în municipiul Falticeni. În acest municipiu, în turul doi se confrunta candidatii PD-L si PSD, primarul Vasile Tofan, respectiv viceprimarul Sabin Ghilea. Vicepresedintele organizatiei judetene a PSD, Corneliu Popovici, precizeaza ca democrat-liberalii si-au format „echipe de interventie” în jurul fiecarei sectii de votare si „recomanda celor care intra la urne sa voteze candidatul PD-L”. „Acelasi lucru îl face si Constantin Cîrja, vicepresedintele unei sectii de votare din Falticeni, care spune oamenilor ca trebuie sa voteze cu candidatul PD-L, lucru incorect si ilegal. Am sesizat organele abilitate, Biroul Electoral Judetean si Biroul Electoral Central si sper sa se ia masurile de rigoare”, a declarat Corneliu Popovici.

Si vicepresedintele Organizatiei Municipale a PSD Falticeni, Lacramioara Grigoriu, a declarat ca s-a facut sesizare la presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 3 Falticeni, dar si la fiecare presedinte a celor 17 sectii de votare din municipiu, pentru ca reprezentanti si membrii marcanti ai PD-L Falticeni stau la intrarea în sectiile de votare si îndeamna oamenii sa voteze cu Vasile Tofan, candidatul PD-L. „În preajma tuturor sectiilor de votare sau, mai rau, chiar în fata unor sectii, si numesc aici sectiile 12, 13 si 14, amenajate în diferite corpuri de cladire ale Colegiului Agricol, sunt membrii PD-L, care îndeamna lumea sa voteze cu Vasile Tofan, candidatul acestei formatiuni politice la Primaria Falticeni. Unii dintre ei chiar aduc anumite argumente, în gura mare, pentru un eventual vot acordat domnului Tofan. Totul se întâmpla pe fondul aparitiei în Falticeni a domnului Gheorghe Flutur, a lui Ion Lungu si a altor persoane din conducerea PD-L”, a declarat vicepresedintele Organizatiei Municipale a PSD Falticeni, Lacramioara Grigoriu.

Social-democratii falticeneni considera ca în acest mod s-a facut propaganda electorala dupa încheierea campaniei electorale. Asemenea fapte sunt sanctionate cu amenda de la 2.000 de lei.

Organizatia Municipala a PSD Falticeni a facut sesizare si la filiala Suceava a Asociatiei Pro Democratia, dar si la Pro Democratia, forul de la Bucuresti.


Intră acum și în grupul de