Deputatul Andreica – acuzat de PSD ca se foloseste de o „acreditare de presa” pentru a intra in sectiile de votare de la Vulturesti


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Falticeni, Romica Andreica, a fost reclamat la Biroul Electoral Judetean Suceava pentru faptul ca intra „abuziv” în sectii de votare din judet, sustinând ca are „acreditare de presa” si, în plus, face si aprecieri cu caracter electoral. Reclamatia a fost depusa de organizatia judeteana a PSD, care a anuntat ca deputatul democrat-liberal a facut acest lucru în mai multe sectii de votare.

Potrivit vicepresedintelui PSD Suceava, Corneliu Popovici, parlamentarul sucevean – Romica Andreica a încalcat legislatia electorala pentru ca a intrat „abuziv” în sectiile de votare din comuna Vulturesti, unde a facut o serie de „aprecieri cu caracter electoral”. Social-democratul sucevean a spus ca Andreica sustine, când intra în sectiile de votare, ca detine „acreditare de presa”.

„Domnul Andreica ar trebui sa stie ca în sectiile de votare pot intra doar observatorii acreditati, presa si candidatii. El nu avea ce cauta acolo si de aceea nu putem trece cu vederea aceasta încalcare a legii”, a spus Corneliu Popovici.

PSD Suceava a sesizat BEJ Suceava în legatura cu aceasta situatie. Presedintele BEJ Suceava, judecatorul Gabriela Rata, a declarat ca sesizarea urmeaza sa fie analizata de membrii biroului.

Pe de alta parte, deputatul PD-L Romica Andreica, a declarat ca el a intrat în sectia de votare pentru a oferi de mâncare reprezentantilor PD-L în sectie si pentru a-i încuraja. „Nu am facut sedinta. Le-am dat de mâncare si i-am încurajat sa reziste pâna la sfârsit”, a mai spus deputatul Andreica. 


Intră acum și în grupul de