Un nou cod galben de furtuni în județul Suceava, începând de miercuri seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, care vizează și județul Suceava.

Astfel, potrivit meteorologilor, începând de miercuri seară, la ora 20.00 și până joi seară, la ora 20.00, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

ANM mai precizează că astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi spre vineri (27/28 iulie). (Irina Lițu)

loading...