Primăria Suceava a obținut 50.000 de euro pentru a realiza o strategie prin care vrea să atragă finanțare europeană de 7 milioane de euro pentru locuințe și servicii sociale și pentru educație


Intră acum și în grupul de

Grupul de Acțiune Local (GAL) Suceava dorește să depună un proiect pe Axa prioritară V, iar Primăria Suceava a câștigat o finanțare nerambursabilă de 49.858 de euro prin POCU, urmând să fie  realizată o strategie de dezvoltare locală pentru a se accesa 7 milioane de euro, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Au fost 40 de proiecte depuse, 20 sunt câștigătoare, iar din regiunea nord est au fost declarate câștigătoare patru proiecte, unul fiind al Sucevei, a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, din cei 7 milioane de euro care ar urma să fie atrași, 45 la sută din sumă va fi folosită pentru infrastructura de locuințe sociale, infrastructură de servicii sociale, 35 la sută din sumă pentru creșterea accesului la educație, iar 20 la sută pentru funcționarea GAL.

Strategia urmează să fie realizată de specialiști până în luna noiembrie 2017 când va fi depusă pentru obținerea sumei de 7 milioane de euro, a menționat Harșovschi. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de