Acasă Actualitate Fermierii suceveni au depus aproape 50.000 de cereri pentru a obține subvenții...

Fermierii suceveni au depus aproape 50.000 de cereri pentru a obține subvenții pentru circa 200.000 de ha de teren


Intră acum și în grupul de

Fermierii suceveni au depus în acest an aproape 50.000 de cereri pentru a obține subvenții pentru circa 200.000 de hectare de teren, potrivit prefectului de Suceva, Mirela Adomnicăi.

Prefectul de Suceava a arătat într-un raport prezentat, joi, în Colegiul Prefectural Suceava că în cursul trimestrului II al acestui an s-au continuat acțiunile pentru pregătirea campaniei de depunere a cererilor unice de plată aferente campaniei agricole 2017, prin sesiuni de instruire a personalului angajat de la nivel judetean, a şefilor de Centre Locale A.P.I.A. şi a angajaţilor de la Centrele Locale A.P.I.A. în sistem centralizat cât și a fermierilor,  despre importanţa completării corecte a cererii unice de plată și prin pregătirea campaniei privind primirea cererilor unice de plată pentru scheme/măsuri de sprijin plătite din fondurile europene şi de la bugetul naţional cât și prin măsuri/submăsuri  specifice.



Ea a menționat că până la data de 30 iunie s-au efectuat plățile pe suprafață aferentă campaniei 2016 unui număr de 23.428 fermieri. Suma plătită fiind de 5.611,59 mii lei.

Pentru campania aferentă anului 2017, în județul Suceava s-au primit un număr de 48.363 dosare/cereri unice de plată pentru o suprafața totală de 200.935 ha pentru care s-au efectuat operațiunile de operare-verificare și control administrativ, a precizat prefectul Mirela Adomnicăi. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version