Incendiu de proporții la o firmă de prelucrare a lemnului din Frasin. Pompierii au stins focul după o intervenție de 11 ore


Intră acum și în grupul de

Un incendiu de proporții a cuprins în noaptea de joi spre vineri o societate cu profil de prelucrare a lemnului din oraşul Frasin, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor fiind efectul termic al curentului electric, generat de cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, Alin Găleată, la fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, cu sprijinul colegilor de la subunităţile din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Fălticeni şi Solca, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani, cu opt autospeciale de stingere, două autocamioane cu motopompe remorcabile şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la hala de gatere, existând pericolul de propagare la construcţiile învecinate şi la un depozit de buşteni”, a arătat Găleată.

În incendiu au ars hala de gatere pe 1.500 mp şi hala de prelucrare cherestea pe 240 mp. S-au degradat aproximativ 30 mc de cherestea, 10 mc de buşteni, 3 gatere, o maşină de cepuit, 2 circulare, 15 motoare electrice, 6 motofierăstraie şi altele.

Purtătorul de cuvânt a mai menționat că incendiul, anunțat prin 112 la ora 0:43, a fost lichidat după o intervenție de mai bine de 11 ore.

Pompierii au salvat hala banzic, depozitul de buşteni şi alte construcţii ale societăţii.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. (Irina Lițu)

FOTO: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de