Festivalul Medieval de la Suceava, finanțat cu 200.000 lei de Primărie

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare și Sfânt” este finanțat cu 200.000 lei de Primăria municipiului Suceava, după ce consilierii locali au aprobat asocierea între municipalitate și Muzeul Bucovinei.

În ședința ordinară a Consiliului Local Suceava de joi, 27 iulie, executivul local a aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 200.000 lei pentru pentru plata trupelor de actori care vor susține spectacole în Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 17-20 august.

Potrivit proiectului de asociere, vor fi susținute 30 de spectacole medievale pe zi, pe toată durata festivalului, de 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea și impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională și națională, precum și cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

Totodată, potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare și Sfânt” va avea dimensiune internațională.

Gheorghe Flutur a anunțat că vor fi spectacole de reconstituire a vieții medievale, cum ar fi încoronarea domnului Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, întoarcerea glorioasă din luptă a lui Ștefan cel Mare, dar și alte episoade ce se vor derula în Cetatea de Scaun, alături de jocuri cu foc, lasere, teatru de copii, lupte, teatru medieval.

Președintele CJ Suceava a estimat că vor fi minim 15-16.000 de spectatori la acest festival.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

loading...