Un bărbat din Fălticeni lovit cu un cuțit în zona cervicală a reușit să estompeze loviturile punând un prosop în jurul gâtului. Agresorul fost trimis în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din municipiul Fălticeni care a fost atacat cu un cuțit de un vecin și care l-a lovit de două ori în zona cervicală a reușit să estompeze loviturile punând în jurul gâtului un prosop pe care îl avea în mână și cu care încerca să oprească sângerarea la cap după ce agresorul îl împinsese și s-a lovit cu capul de beton.

Agresorul, Ionel Boariu, 30 de ani, a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava pentru tentativă de omor și violare de domiciliu.

Potrivit procurorilor, Boariu este recidivist și locuiește cu concubina sa în municipiul Fălticeni, fiind vecin de scară cu bărbatul agresat în vârstă de 59 de ani.

Între concubina lui Boariu şi bărbatul agresat au existat  certuri legate de copiii concubinei, respectiv nepotul vecinului, iar în cursul zilei de 11 iulie 2017 nepotul fiind lovit de una dintre fetele concubinei.

Pe fondul acestui diferend, Boariu a dorit să pună capăt certurilor ivite din cauza copiilor, astfel că în după amiaza de 12 iulie 2017, în momentul în care se îndrepta spre domiciliu, s-a intersectat cu vecinul de scară care stătea pe treptele din faţa scării blocului comun.

Boariu s-a adresat acestuia cu cuvinte jignitoare, ameninţând cu acte de violenţă atât pe bărbat cât şi pe nepot.

Luat prin surprindere de comportamentul acestuia, bărbatul a încercat să se ridice pentru a sta de vorbă şi a lămuri situaţia, însă Boariu l-a lovit cu piciorul în zona pieptului, iar bărbatul agresat s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol, lovindu-se în zona capului de suprafaţa de beton din faţa blocului.

În sprijinul acestuia a intervenit nepotul, care l-a îndepărtat pe Boariu imobilizându-l la  sol.

Întrucât sângera abundent în zona capului, bărbatul agresat a intrat în locuinţă  unde soţia lui i-a dat un prosop pentru a opri sângerarea.

Ulterior, dornic de răzbunare şi de a-i face rău victimei, Boariu a luat un cuţit de bucătărie din locuința sa şi apoi a pătruns fără drept în locuinţa vecinului aplicându-i două lovituri  în zona cervicală, arată procurorii.

În momentul premergător atacului bărbatul agresat se afla aşezat în bucătărie, pe un scaun, iar în momentul în care a fost agresat a avut prezenţă de spirit şi cu ajutorul prosopului cu care ţinea comprese, a reuşit să estompeze loviturile punând acel prosop în jurul gâtului astfel încât leziunile provocate nu au fost grave şi nici penetrante.

Concubina lui Boariu a reușit să îl calmeze după care cei doi au părăsit locuința vecinului.

O nepoată a bărbatului agresat a sunat la 112 solicitând echipaje de ambulanţă şi poliţie la faţa locului, iar bărbatul a fost transportat de urgenţă la spitalul din municipiul Fălticeni unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

Potrivit concluziilor certificatului medico-legal bărbatul a suferit mai multe plăgi tăiate regiunea  cervicală anterioară, plagă contuză scalp parietal stâng ce a putut fi produse prin loviri cu un  obiect tăietor înţepător-tăietor (posibil cuţit) şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 12-15 zile de îngrijiri medicale. Medicii legiştii au concluzionat că leziunile nu au pus în primejdie viaţa victimei .

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Boariu pentru tentativă de omor și violarea domiciliului, dosarul urmând să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de