Flutur: Suceava a obținut un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar era loc pentru mai bine. Cușnir: Suceava e pe primul loc la alocări


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava că județul a primit un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar că se aștepta la mai multe proiecte avizate pentru finanțare.

CJ Suceava a adoptat, vineri, o hotărâre prin care alocă fonduri pentru finanțarea documentațiilor necesare proiectelor ce vor fi finanțate prin PNDL.

Cu această ocazie, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că au fost aprobate la finanțare prin PNDL 8 din cele 14 proiecte de drumuri județene depuse de Consiliul Județean.

El a spus că la numărul de proiecte depuse de autoritățile din județ, Suceava a obținut un număr rezonabil de proiecte prin PNDL, dar că era loc și de mai bine ținând cont de suprafața județului, numărul de locuitori și număr de localități.

Flutur a mai declarat că din ceea ce a înțeles din discuțiile cu președinți de consilii județene PSD, din suma alocată pe județe prin PNDL, circa 35 la sută ar fi trebuit să reprezinte proiectele Consiliului Județean, iar la Suceava acest procent este de doar 25 la sută.

El a arătat că ar fi trebuit să fie aprobate drumurile Stulpicani-Ostra, Vicov-Brodina-Ulma sau Siret-Frătăuții Noi.

„E rezonabil ceea ce am primit”, a spus Flutur.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a intervenit și i-a spus lui Flutur că suma primită de județul Suceava e cea mai mare din țară.

El i-a mai spus că în timp ce președintele CJ Suceava și consilierii PNL „și-au bătut joc” de localitățile cu primari PSD când au alocat fonduri, Guvernul a alocat prin PNDL sume mai mari localităților cu primari PNL din județ decât cele cu primari PSD și că aceasta dovedește că se dorește dezvoltare în funcție de necesități și nu pe criterii politice.

Flutur a replicat că județul a primit o sumă rezonabilă și că la Ministerul Dezvoltării s-au stabilit criterii obiective pentru aceste proiecte arătând că și-ar fi dorit să fie finanțate mai multe proiecte de drumuri locale decât cele 14 finanțate acum, ținând cont că în Tulcea sunt 33 de proiecte de drumuri.

„Îi felicit pe primari pentru calitatea proiectelor”, a spus Flutur care a atras atenția că documentațiile trebuie depuse până la data de 30 noiembrie 2017, altfel proiectele nu vor fi finanțate. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de