Liceele sucevene, cautate de 92 de elevi din alte judete


Intră acum și în grupul de

La Comisia judeteana de admitere în licee s-au înregistrat pâna marti, 92 de cereri de la elevi din judetele Botosani, Neamt, Bistrita, Covasna, Mehedinti, Brasov, Vaslui si  Iasi. Acestia vor participa la repartizarea computerizata din 27 iunie, alaturi de elevii suceveni. Absolventii de clasa a VIII-a mai au timp pâna pe 20 iunie sa-si completeze fisele de înscriere la scolile din care provin. Ei trebuie sa acorde multa atentie completarii optiunilor, fiindca se poate întâmpla sa ramâna “pe tusa” chiar având medii de admitere mari, din cauza ca nu au facut suficiente optiuni.  

MECT transmite elevilor si parintilor, printr-un comunicat, „sa faca optiuni realiste, alegând licee sau scoli de arte si meserii la care media de admitere de anul trecut a fost cu cel mult un punct mai mare decât media de admitere a candidatului”.  

Anul acesta, sunt circa 8000 absolventi de clasa a VIII-a din judet, potentiali candidati la admiterea în licee si SAM. Ei au la dispozitie 5.000 de locuri de admitere la clasele de liceu, ceea ce înseamna 176 de clase a noua, si 3500 la scoli de arta si meserii.

Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, precizeaza ca pentru elevii romi sunt locuri peste cele prevazute în planul de scolarizare, câte 2 în fiecare clasa a IX-a. Acesti elevi se înscriu direct la liceele sau SAM-urile pe care vor sa le urmeze, fiind 15 solicitari pentru licee si 5 pentru SAM.

În cazul în care exista mai multe solicitari pentru o singura scoala, se ia în considerare ordinea mediilor.

Concurenta mare va fi pentru locurile din liceele de prestigiu din municipiul Suceava si judet, având în vedere ca sunt peste 1300 de elevi cu media de admitere peste 9, peste 2200 între 8 si 9 si peste 2000 între 7 si 8. Primele 4 clasate în ordinea mediei de admitere sunt eleve de la Scoala Generala Nr. 3 Suceava, cea mai mare medie, 9,99, apartinând elevelor Clara Casuneanu, care a avut media 10 la tezele cu subiect unic, si  Elena Iancu. Celelalte colege clasate pe locurile urmatoare în ierarhia de admitere sunt Anca Moscaliuc, cu media 9,97, si Andra Dascalescu, cu 9,96, si aceasta eleva având media 10 la tezele cu subiect unic. 


Intră acum și în grupul de