Expozitie a patrimoniului comun al Bucovinei, la Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina Suceava împreuna cu partenerul sau de partea româna – Consiliul Judetean Suceava si partenerul ucrainean Muzeul Regional Cernauti, desfasoara în perioada 18 octombrie 2007 – 18 octombrie 2008 proiectul transfrontalier „Pastrarea si valorificarea patrimoniului cultural mobil din Bucovina”, proiect finantat de UNIUNEA EUROPEANA, prin finantare PHARE, în valoare de 58.646 Euro. Proiectul se desfasoara în cadrul Programului de Vecinatate România-Ucraina 2004-2006, Componenta PHARE CBC 2005.

Proiectul îsi propune sa apropie institutii de cultura – muzee aflate de o parte si de alta a granitei (Complexul Muzeal Bucovina Suceava si Muzeul Regional Cernauti) si sa întareasca relatiile interumane, prin organizarea de cursuri de informare si instruire profesionala în domeniul conservarii si restaurarii patrimoniului cultural comun.  

În cadrul proiectului, printre activitati este prevazuta realizarea a doua expozitii cu obiecte de patrimoniu comun celor doua parti implicate, expozitii care se vor desfasura concomitent de o parte si de alta a granitei la sediul celor doua institutii implicate în proiect.

Astfel, în data de 19 iunie 2008, ora 12, la Muzeul Regional din Cernauti va avea loc vernisajul expozitiei PATRIMONIUL CULTURAL DIN BUCOVINA, MOSTENIREA NOASTRA COMUNA.

De partea româna, la Muzeul de Istorie din Suceava, vernisajul expozitiei PATRIMONIUL CULTURAL DIN BUCOVINA, MOSTENIREA NOASTRA COMUNA va avea loc în data de  20 iunie 2008, la ora 12.


Intră acum și în grupul de