„Locotenentii” primarului Lungu au fost desemnati de noul CL


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava, în care PD-L detine 16 din cele 23 de mandate de consilier local, a desemnat miercuri, cei doi viceprimari din rândul consilierilor PD-L, candidatul PSD, Doinita Cocris reusind sa obtina doar voturile celor cinci consilieri ai partidului. Sedinta de constituire a Consiliului Local Suceava s-a desfasurat în prezenta prefectului Alexandru Baisanu si a presedintelui ales al CJ Suceava, Gheorghe Flutur si a avut un caracter mai mult formal, în conditiile în care cartile fusesera facute de mai multa vreme, iar numarul consilierilor PD-L este suficient de mare pentru a asigura majoritatea în CL.

Dupa depunerea juramântului de primarul Ion Lungu si de noii consilieri locali, s-au desemnat cei doi viceprimari, pentru cele doua posturi fiind înscrise trei candidaturi, ale consilierilor PD-L Viorel Seredenciuc si Lucian Harsovschi, si a consilierului PSD, Doinita Cocris, care este presedinte al Colegiului Judetean al Farmacistilor din Suceava. De mentionat ar fi faptul ca Seredenciuc provine din defunctul PL-D, iar Harsovschi din PD.

În urma votului, cei doi consilieri PD-L au obtinut câte 16 voturi din partea consilierilor partidului, iar Doinita Cocris s-a multumit doar cu cele cinci voturi ale PSD.

La momentul desemnarii viceprimarilor, PSD a solicitat ca votul sa fie secret, la cabina de vot, însa masina de vot a PD-L a hotarât ca votul sa fie electronic, consilierii PD-L mimând secretul votului de ochii presei. Prin desemnarea lui Lucian Harsovschi pe post de viceprimar, Suceava realizeaza o premiera, având pentru prima data un viceprimar în vârsta de doar 26 de ani.  


Intră acum și în grupul de