Fotbal, Euro 2008, Grupa C : Victor Piturca: “Pacat ca am pierdut atat de usor, puteam sa intram in istorie!”


Intră acum și în grupul de

Victor Piturca a declarat la sfârsitul partidei România – Olanda ca elevii sai au cedat psihic în momentul în care Italia a deschis scorul în celalalt meci al Grupei C.

Mai mult, selectionerul s-a declarat dezamagit de ultima impresie pe care tricolorii au aratat-o la Euro 2008, dar este de parere ca nationala noastra a parasit competitia cu fruntea sus, dupa ce a pierdut în fata unei trupe mult mai valoroase.

„Baietii nostri au cazut psihic atunci când au auzit ca scorul este 1-0 pentru Italia. Pe ei îi interesa jocul de la Zurich, asta este situatia. Am pierdut contra unei echipe mai bune decât cea a noastra în seara asta. Dupa parerea mea, iesim cu fruntea sus, am realizat un turneu extraordinar, am reusit jocuri foarte bune. Pacat ca ultima impresie conteaza, pacat ca am pierdut astazi asa usor, prin goluri marcate din faze care nu spuneau nimic”, a declarat Piti.

Selectionerul României a facut si un scurt rezumat al acestei campanii de la Campiontul European, precizând ca tricolorii au ratat sansa de a intra în istorie. Cum era de asteptat, Piti a facut referire si la penaltiul ratat de Mutu în meciul cu Italia: „Jucând în compania unor echipe de asemenea calibru îti faceai probleme ca poti sa nu obtii niciun punct, dar dupa primele doua jocuri am avut sanse, pacat ca nu am învins Italia A fost un turneu frumos, am visat, puteam sa intram în istorie”.


Intră acum și în grupul de