Fotbal, Euro 2008, Grupa C : Cosmin Contra: “Am fost obositi, nu s-a putut mai mult”


Intră acum și în grupul de

Dupa esecul înregistrat de nationala României în fata Olandei, fundasul Cosmin Contra a pus rezultatul pe seama oboselii acumulate în precedentele doua partide. Gurita a precizat ca jocul tricolorilor s-a rupt în momentul în care Huntelaar a înscris primul gol al meciului, dar nu a uitat sa sublinieze cât de importanta era eventuala victorie în fata Italiei.

„Oboseala celor doua meciuri s-a simtit. O prima repriza mai mult sau mai putin buna în care obiectivul nostru a fost sa nu luam gol. A doua repriza am început mai slab, am primit gol si acolo s-a rupt totul. Stiam ca Italia conduce cu 1-0 si ca trebuie sa marcam. Per ansamblu echipa Olandei a fost mai buna si chiar daca am vrut mai mult, nu s-a putut. Daca am fi avut patru puncte dupa meciul cu Italia am fi fost deja calificati. Nu am fost mai prejos decât Franta si Italia”, a declarat Contra.

Totusi, fundasul nationalei a tinut sa îi felicite pe colegii sai, în special pe Adrian Mutu, pentru prestatiile sale, chiar daca „Briliantul” nu a stralucit deloc în meciul decisiv al generatiei pe care a condus-o la aceasta editie de Euro: „Ramânem uniti, am muncit mult la Euro, fiecare dintre noi a dat ce a avut mai bun în el, unii poate atât am putut dar trebuie sa fim mândri de aceasta echipa. Totusi ramâne regretul ca totul a depins de noi. Am avut penalti cu Italia, astazi ocazia lui Codrea. Cred ca daca marcam primii nu plecam învinsi de aici. Mutu este singurul jucator care poate face diferenta dar echipa nationala e puternica prin forta grupului”.


Intră acum și în grupul de