Centrul de zi “Blijdorp” inaugureaza Serviciul de zi pentru tineri cu dizabilitati mintale si fizice


Intră acum și în grupul de

Serviciul de zi pentru tineri cu dizabilitati mintale si fizice din cadrul Centrului de zi “Blijdorp” România va fi deschis oficial joi. Acesta este cel de-al treilea proiect realizat în urma cooperarii internationale între Consiliul Judetean Suceava, Asociatia “Blijdorp” Belgia, Asociatia “Blijdorp” România, Clubul Rotary Suceava – România, Clubul Rotary Geldern- Germania, Club Rotary Aalst – Nord – Belgia. Acestea au furnizat fonduri de 100.000 euro pentru dezvoltarea serviciilor de recuperare a persoanelor cu dizabilitati la Blijdorp Suceava.

Valoarea acestui de-al treilea proiect este de 37.500 euro.  

O data cu participarea Cluburilor Rotary si a Asociatiei “Blijdorp” Belgia, prin aceasta initiativa se doreste introducerea unui model de cultura a îngrijirii si o cunoastere a acesteia conform ultimelor standarde, întiparite în societatea româneasca.

De asemenea, cu sprijinul Fundatiei “Vodafone” România a fost achizitionat un microbuz Mercedes 18 + 1 locuri, destinat transportului persoanelor cu nevoi speciale.

Asociatia “Parintilor cu Copii cu Nevoi Speciale” Suceava a contribuit la finalizarea acestui proiect cu suma de 7.500 euro si numeroase activitati de voluntariat, din care 3.000 euro provin de la OSRAM – România. 


Intră acum și în grupul de