Doi frati raniti grav au ajuns la UPU Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi frati din Dumbraveni au fost adusi în noaptea de miercuri spre joi la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Suceava în stare de soc dupa un accident rutier, ei beneficiind în premiera de monitorizarea functiilor vitale la noul aparat instalat acolo, pus în functiune recent. Cei doi suferisera politarumatisme si contuzii severe, unul dintre ei fiind suspect de contuzie la rinichi si la coloana, urmând sa fie investigat la tomograf, a precizat seful UPU, dr. Liviu Cârlan. Acesta a precizat ca în prezent, “cei doi sunt în stare relativ buna”, unul fiind internat la ATI-Chirurgie, celalalt la Chirurgie infantila.

Aparatul mentionat face parte din dotarea adusa de minister cu bani de la  Banca Mondiala, cu prilejul modernizarii UPU, având rolul de a monitoriza pulsul, tensiunea, saturatia de oxigen, miscarile ventilatorii, temperatura pacientului.

Potrivit datelor IPJ Suceava, accidentul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1:00, pe D.N.2, în interiorul localitatii Vadul Moldovei. La volanul unui Mercedes se afla cel mai mare dintre frati, Daniel P., 21 de ani, din Dumbraveni. Într-o curba la dreapta, pe carosabilul umed si mergând cu viteza, soferul a pierdut controlul asupra directiei de mers, a iesit de pe carosabil, intrând cu masina într-un copac de pe partea cealalta a drumului. El a fost ranit grav la cap si fata, având contuzii la stern si soldul drept.

Pasager în autoturism era fratele sau, Benianim, de 17 ani, care a suferit contuzii la coloana cervicala, la abdomen si torace.

Primele date ale Politiei arata ca soferul  purta centura de siguranta. Din cauza leziunilor grave, el nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de