Stâlp de comunicaţii distrus la Ulma de un tânăr cu permisul reținut care a luat plăcuţele de înmatriculare ale mașinii şi a plecat de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Ulma, care s-a urcat la volanul unei mașini, deși are permisul de conducere reținut, a distrus un stâlp de comunicații, după care, speriat fiind, a demontat plăcuţele de înmatriculare ale mașinii şi a plecat de la locul accidentului.

Potrivit IPJ Suceava, duminică seara, în jurul orei 19, polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 despre faptul că, pe DJ 209G din comuna Ulma, a avut loc un eveniment rutier soldat cu distrugerea unui stâlp de comunicaţii, iar șoferul a luat plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi a plecat de la faţa locului.

„În urma verificărilor, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani din comuna Ulma, care a recunoscut faptul că, în timp ce se deplasa pe DJ 209G, într-o curbă, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a pătruns în şanţ, rezultând avarierea autoturismului şi distrugerea stâlpului de comunicaţii, după care, s-a speriat și a demontat plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului, plecând de la faţa locului”, a precizat sursa citată.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier, iar autoturismul înmatriculat în străinătate nu deţine poliţă de asigurare obligatorie valabilă.

Tânărul a fost sancționat contravențional, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. El s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

 

 


Intră acum și în grupul de