Cătălina Zorescu, numit director executiv interimar al DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a preluat atribuţiile de director executiv al DSP Suceava până la organizarea concursului de ocupare a acestei funcţii.

Zorescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că printr-un ordin a Ministerului Sănătăţii a preluat, vineri, cu delegare de atribuţii şi funcţia de director executiv al DSP Suceava până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post.

Reamintim că postul de director executiv al DSP Suceava a fost ocupat în ultimii doi ani de inginerul Andrei Ianovici, care a renunţat la funcţie în cursul lunii iulie 2017.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a anunţat, în data de 26 iulie 2017, organizarea Concursui de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiilor de Sănătate Publică Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Olt, Satu – Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi pentru funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, iar proba scrisă a concursului este programată în data de 12 septembrie 2017.

Sursa citată precizează că dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 20 zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea a III-a, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Potrivit ANFP, candidaţii care doresc să participe la acest concurs trebuie să îndeplindească să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare, să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, să aibă studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii, şi să aibă o vechime  de minumum 3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de