DSP Suceava a amendat o unitate de turism și trei magazine alimentare în urma controalelor efectuate în luna iulie


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni au efectuat în luna iulie 569 de controale în urma cărora au fost aplicate 10 sancţiuni, din care şase avertismente şi patru amenzi în valoare totală de 2000 de lei.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din cele patru amenzi aplicate de inspectorii sanitari suceveni, trei amenzi au fost la unităţi alimentare, iar una la o unitate de turism.

El a spus că în cursul lunii iulie au fost soluţionate 19 sesizări ale cetăţenilor, din care una în domeniul turismului, 14 privind condiţiile de mediu, etc.

Sădean a precizat că în cadrul acţiunilor tematice de control au fost efectuate trei verificări la unităţi de panificaţie din judeţ, precum şi 183 de controale privind produsele biocide în cadrul cărora a fost verificat modul de notificare şi de etichetare a produselor, iar alte 189 de controale au vizat produsele din tutun.

 

Tot în cursul lunii iulie au fost continuate verificările la apa de îmbăiere de la 13 piscine şi bazine de înot publice din judeţul Suceava, iar 14 unităţi care deţin piscine şi bazine de înot au încheiat până la 1 august 2017 contracte cu DSP Suceava pentru monitorizarea calităţii apei de îmbăiere, a mai spus medicul Dinu Florin Sădean.

El a precizat că au mai fost verificate 41 de pensiuni, cinci controale au fost efectuate la producători pentru materiale în contact cu alimentul, iar alte cinci controale au fost la c pieţe agroalimentare din judeţul Suceava.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a subliniat că numărul mic de sancţiuni aplicate în urma efectuării controalelor este justificat de faptul că inspectorii sanitari se axează mai mult pe activitatea de prevenire şi îndrumare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de