FC Cetatea : Lotul sucevean se reuneste


Intră acum și în grupul de

Lotul de jucatori al Cetatii se reuneste luni, în vederea pregatirii viitorului sezon de Liga a II-a. La apelul antrenorilor Marian Pana si Florin Cristescu si-au anuntat prezenta un numar de 26 de jucatori. “Vechea garda” va fi alcatuita din Andrei Rohetki, Viorel Gheorghe – portari, Marian Nicolau, Constantin Ungureanu, Dorel Bernard, Vladut Leuciuc, Ovidiu Halip, Razvan Breniuc – fundasi, Ionel Celpan, Cristian Cojenel, Marius Onciu, Florin Apetri, Cristian Pandele, Andrei Ailenei, Vlad Stanescu, Alexandru Moldovan – mijlocasi, Vasilica Dicher, Tudor Homneac, Vespazian Colban, Bogdan Lupu – atacanti.  

Lotul asteptat la Stadionul “Areni” va fi completat de noile achizitii Mihai Gurita si Mihai Filip, venit de la FC Botosani. De asemenea, la finalul saptamânii trecute, impresarul Iurie Friniuc, a confirmat venirea celor patru jucatori moldoveni aflati în vederile gruparii de pe Areni. Astfel, Denis Galiarschi (Politehnica Chisinau), Alexei Casian (Dinamo Bender), Oleg Molla si Vasile Tugutki (ambii de la Besiktas Chisinau), vor sustine pentru o perioada probe de joc la Cetatea, o decizie finala asupra achizitionarii lor urmând sa fie luata de antrenorul Marian Pana.

Pe lânga portarul Mihai Luca si atacantul Milorad Bukvic, a caror sosire la Suceava este o chestiune de zile, “galben-albastrii” s-au putea pricopsi în aceasta vara cu alte doua nume din curtea celor de la FC Vaslui. “Patronul echipei vasluiene, Adrian Porumboiu, si-a aratat disponibilitatea de a ceda înca trei jucatori la Cetatea, în baza relatiei de colaborare existenta între cele doua cluburi. Fotbalistii vizati de noi sunt Bogdan Cotolan, Marius Dobos si Liviu Pavel, împrumutul lor urmând a fi discutat în cursul zilele viitoare”, a declarat presedintele gruparii suceveane, Dumitru Moldovan, care a tinut sa precizeze ca perfectarea acestor transferuri ar fi una benefica pentru trupa antrenata de Marian Pana, mai ales ca gruparea din Vaslui s-a aratat dispusa sa le achite în continuare jucatorilor o mare parte din drepturile salariale.   

Sucevenii nu au renuntat nici la ideea achizitionarii golgheterului Daniel Lupascu. Desi a fost dorit insistent de antrenorul Marian Pana înca din pauza din iarna, atacantul a ajuns în returul sezonului trecut în curtea formatiei Ariesul Turda. „Suntem în discutii cu impresarul jucatorul, pentru a vedea care sunt pretentiile celor doua parti în eventualitatea unui transfer la Cetatea”, a mentionat acelasi Dumitru Moldovan.

În privinta juniorilor, lotul pentru sezonul viitor ar putea fi completat cu doua transferuri de la Gaz Metan Medias, echipa cu care se negociaza împrumutul fundasilor Sergiu Muth si Catalin Savin, ambii fiind componenti ai nationalei de juniori a României.

Sorin Dragan, un alt jucator aflat pe lista de achizitii a clubului sucevean, pare sa fi iesit pe moment din vederile Cetatii din pricina pretentiilor financiare afisate de actualul mijlocas al celor de la Unirea Urziceni, considerate drept exagerate de oficialii “galben-albastrilor”.


Intră acum și în grupul de