Cei 18 membri PD-L din CJ, „marionete” in mana lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava a desemnat la finele saptamânii, cei doi vicepresedinti, acestia fiind alesi din grupul consilierilor judeteni ai PD-L. Numele celor doi  „adjuncti” ai presedintelui CJ, Gheorghe Flutur, sunt Vasile Ilie si Dan Cadariu, acestia obtinând majoritatea voturilor fata de candidatii propusi de PSD si PNL. La sedinta de constituire a CJ Suceava au participat, sâmbata, toti cei 36 de consilieri judeteni alesi si noul presedinte al institutiei, Gheorghe Flutur, acestia fiind validati în functie dupa ce au depus juramântul, fara niciun fel de incidente de parcurs. La sedinta de constituire a CJ Suceava au fost alesi si cei doi vicepresedinti, Dan Cadariu, fost expert guvernamental în mandatul 2004-2008 si Vasile Ilie, fost prefect al judetului în guvernarea CDR, care au obtinut fiecare câte 20 de voturi, în timp ce candidatii propusi de PSD, Petru Stirbu si de PNL, Angela Zarojanu, au obtinut doar 17 voturi, exact numarul de voturi pe care se puteau baza ca opozitie, semn ca PSD si PNL au înteles ca în mandatul 2008-2012 a CJ, vor trebui sa colaboreze daca vor vrea sa aiba proiecte care sa treaca în plenul Consiliului.

Este pentru prima data dupa 1989 când conducerea CJ Suceava este asigurata de reprezentantii unui singur partid. Astfel, în mandatul 1992-1996, din conducere faceau parte membri ai PDAR, PDSR si PD, în mandatul 1996-2000 din conducere au facut parte membri ai PDSR si PAC, în mandatul 2000-2004, în conducerea CJ Suceava au fost membri ai PSD si ApR, iar în mandatul 2004-2008, conducerea a fost asigurata de reprezentanti ai PSD, PRM si ulterior un reprezentant al PD.  

Cel mai distractiv moment din toata sedinta a fost cel în care au fost votati membrii comisiei de validare a voturilor pentru cei doi vicepresedinti. Astfel, persoanele prezente sâmbata, la sedinta de constituire a CJ Suceava, au remarcat ca, în mai multe situatii, reprezentantii PD-L au stabilit cum voteaza abia dupa ce presedintele organizatiei, Gheorghe Flutur, ridica mâna, la votul „pentru” sau „împotriva”. De altfel, întreaga sala a izbucnit în râs si apoi în aplauze când au vazut, la prima situatie de acest gen, cum PD-L-istii erau total dezorientati asupra modului cum trebuie sa voteze si îsi exprimau „optiunea” abia dupa ce presedintele Gheorghe Flutur ridica sau nu mâna.

În urma alegerilor din 1 iunie, în Consiliul Judetean Suceava, PD-L are 18 mandate, PSD 14 mandate, PNL 4 mandate, iar presedinte al institutiei a fost ales Gheorghe Flutur, la o distanta confortabila fata de adversarul sau politic, Gavril Mîrza. Acesta din urma a fost pus, în câteva rânduri, la punct de catre noul presedinte, care i-a „atras” atentia ca este doar un simplu consilier judetean si ca trebuie „sa asculte” de presedintele CJ.


Intră acum și în grupul de