Tabara de pictura “Lumina Nordului”, tot mai valoroasa


Intră acum și în grupul de

Tabara de Pictura “Lumina Nordului”, organizata timp de o saptamâna la Casa Alba din Frasin, de catre Scoala Populara de Arte “Ion Irimescu” Suceava, s-a încheiat sâmbata, într-un cadru festiv . Directorul taberei, criticul de arta Valentin Ciuca, a declarat la final ca la aceasta editie “am sesizat, categoric, un salt valoric”. Lucrarile realizate de catre cei 24 de participanti, elevi ai unor scoli similare din 17 judete ale tarii, au fost expuse în galeria de la pensiunea mentionata. Conform regulamentului, în colectia scolii organizatoare vor intra câte doua lucrari de fiecare participant.  

“Lumina Nordului este o expozitie a diversitatii si a tineretii. Dumneavoastra ne daruiti o parte din propria dumnevoastra tinerete. Fata de editia precedenta, aceasta mi se pare cea mai coerenta sub raportul atitudinii fata de motiv. Mi s-a parut ca, venind din toate colturile României, exista o unitate. Prin toate aceste lucrari, puse alaturi în ideal, exista un lucru comun: noi românii nu ne-am plictisit de peisaj. Noi aici mai credem în valori, mai credem în pictura, mai credem în scoala Populara de Arte si în felul acesta ne pastram spiritul viu”, a spus Valentin Ciuca.  

Timp de o saptamâna, cei 24 de participanti, alaturi de câtiva profesori de la scoli populare de arta din tara, s-au inspirat din peisajul înconjurator pictând, majoritatea, în ulei, pe pânza, au socializat si s-au distrat. În tabara au fost  prezenti si artistii plastici suceveni: Dumitru Rusu, Viorica Moruz si Mihai Pînzaru-PIM.

La vernisajul de sâmbata toti au primit cuvintele de apreciere ale mentorilor lor, diplome de participare si carti.

Directorul Scolii Populare de Arte “Ion Irimescu” Suceava, Petru Horvat, si-a exprimat speranta ca expozitia cu lucrarile realizate la aceasta  editie sa devina itineranta:  “As vrea ca ceea ce s-a lucrat aici sa se vada si la Iasi, si la Baia Mare si la Cluj si în toate localitatile de unde veniti. Sper ca în acest an sa se înfaptuiasca aceasta dorinta”. 


Intră acum și în grupul de