Migratia, principala cauza a destramarii cuplurilor de suceveni


Intră acum și în grupul de

La Judecatoria Suceava, în cursul anului trecut s-au înregistrat 901 dosare de divort. Potrivit Marioarei Ignat, presedintele Judecatoriei Suceava, cauza principala a divorturilor este plecarea unuia dintre soti, sau a amândurora, în strainatate. Acesta a precizat ca aproape jumatate din dosarele care au ajuns pe rolul Judecatoriei Suceava în cursul anului trecut au fost provocate de aceasta migratie, de cele mai multe ori aparând o lipsa de comunicare între soti, care se dovedeste iremediabila. Marioara Ignat a mai explicat ca nu putine sunt si situatiile în care persoana plecata în strainatate, indiferent ca este vorba de femei sau barbati, îsi gaseste un alt partener de viata.

„În cursul anului 2007 s-au înregistrat cu aproximativ 15% mai multe dosare de divort fata de 2006. Din pacate, acest trend ascendent se mentine si pentru 2008”, mentioneaza Marioara Ignat.

Ca plecarea unuia dintre parteneri în strainatate devine de multe ori o bariera insurmontabila este si parerea psihologilor, acestia fiind de parere ca distanta si comunicarea indirecta, de multe ori mult prea vaga, contribuie decisiv la ruperea mariajului. Psiholigii spun ca, în plus, are loc o redistribuire a rolurilor, responsabilitatilor si o schimbare a regulilor în familie, în absenta unui membru al ei, ceea ce demonstreaza ca acea familie intra într-o criza psihologica înca din momentul plecarii unuia dintre membri, respectiv a unui parinte/partener.

Un factor important care contribuie la separarea cuplurilor în urma unor actiuni de divort este dat de viata sexuala, care devine inexistenta odata cu plecarea unuia dintre parteneri, ajungându-se ca fiecare sa-si împlineasca nevoile sexuale în afara cuplului, declansând o noua criza în interiorul sistemic al familiei.

Psihologii precizeaza ca principalele victime ale acestor razboaie conjugale sunt copiii, personajele care pot ramâne cu urmari pe viata în dezvoltarea psiho-sociala. 


Intră acum și în grupul de