7.500 de absolventi de clasa a VIII-a s-au inscris pe 8.500 de locuri la admitere


Intră acum și în grupul de

Pentru cele aproximativ 5.000 de locuri de admitere la clasele de liceu din judetul Suceava si 3.500 la scolile de arta si meserii s-au înscris cca 7.500 de absolventi de clasa a VIII-a. Purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman, a precizat ca în urma încheierii perioadei de înscriere si a introducerii datelor în Centrele de înscriere pentru admiterea în licee, la nivelul judetului Suceava s-au înscris pentru prima etapa, 7.474 de absolventi ai claselor a VIII-a, dintre care 92 din alte judete – Botosani, Neamt, Bistrita, Covasna, Mehedinti, Brasov, Vaslui si  Iasi, iar restul de 7.382 sunt din judet. „Numarul total de optiuni exprimate de candidati pentru specializarile existente în licee si SAM este 109.673”, precizeaza Laurenta Hacman.

Trebuie precizat ca, pentru elevii romi exista locuri peste cele prevazute în planul de scolarizare, respectiv câte doua în fiecare din cele 176 de clase a IX-a. Acesti elevi se înscriu direct la liceele sau SAM-urile pe care vor sa le urmeze.

În cazul în care exista mai multe solicitari pentru o singura scoala, se ia în considerare ordinea mediilor.

Concurenta mare va fi pentru locurile din liceele de prestigiu din municipiul Suceava si judet, având în vedere ca sunt peste 1.300 de elevi cu media de admitere peste 9, peste 2.200 între 8 si 9 si peste 2.000 între 7 si 8.

Repartizarea computerizata a absolventilor va avea loc pe data de 27 iunie. 


Intră acum și în grupul de