Trei controale – tema pentru acasa data de Comisariatul General de Mediu

Întors de la Bucuresti, unde a avut loc sedinta de analiza a activitatii comisariatelor judetene ale Garzii Nationale de Mediu, pentru primele 5 luni ale acestui an, comisarul-sef sucevean, Constantin Harasim, a precizat ca în urmatoarea perioada, în judet vor avea loc trei controale tematice.  

Pentru ca activitatea de exploatare masa lemnoasa este o activitate cu impact semnificativ asupra mediului ce se supune procedurii de autorizare, Comisariatul General al Garzii Nationale de Mediu a solicitat ca pâna pe data de 11 august 2008, comisariatul sucevean sa efectueze actiuni de verificare si control a activitatii de exploatare masa lemnoasa în fondul forestier national, cât si în vegetatia forestiera din afara fondului forestier, indiferent de forma de proprietate. Astfel, se va urmari locul de depozitare (platforma primara) a materialului lemnos, depozitarea resturilor provenite din activitatea de exploatare a masei lemnoase si respectarea cailor apropiate de scos lemnul.

Garda Nationala de Mediu mai solicita realizarea în perioada 01.07-07.07.2008 a unui control tematic pentru verificarea legalitatii constructiilor executate în zonele amenajate ca spatii verzi, împreuna cu reprezentantii Politiei Comunitare sau MIRA – Politia locala.

Rezultatele controalelor trebuie transmise Comisariatului General al Garzii Nationale de Mediu pâna pe 08.07.2008, însotite de un scurt comentariu referitor la situatiile deosebite constatate.

De asemenea, Comisariatul General a cerut pentru perioada urmatoare efectuarea unui control cu privire la situatiile declaratiilor privind obligatiile la Fondul de Mediu pentru marile societati.