Tânăr din Iaslovăţ prins de radar în timp ce gonea cu 149 km/h. În minivacanța de Sfânta Maria polițiștii suceveni au lăsat fără permise de conducere peste 30 de vitezomani


Intră acum și în grupul de

În minivacanța de Sfânta Maria polițiștii suceveni au aplicat peste 1.100 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 500.000 lei, cele mai multe amenzi fiind pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, un tânăr de 24 de ani, din Iaslovăţ, a fost prins de radar în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN2, cu viteza de 149 km/h într-o zonă cu limitarea vitezei la 70 km/h. Totodată, tânărul șofer a fost surprins depăşind neregulamentar.

Polițiștii suceveni au precizat că viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

„Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în această minivacanţă să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a mai precizat că în perioada 11 – 15 august a.c., Serviciul Rutier împreună cu birourile şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat acţiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, a depăşirilor neregulamentare şi pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ.

Astfel, toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene şi zilnic 48 de poliţişti rutieri au fost la datorie.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 1169 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 497.504 lei, majoritatea – 627 pentru depăşirea regimului legal de viteză, dar şi 10 pentru consum de alcool.

De asemenea, au fost ridicate 89 de permise de conducere, dintre care 10 pentru alcool, 32 pentru viteză şi 47 pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii au ridicat și 35 certificate de înmatriculare, fiind constatate 17 infracţiuni la regimul rutier.

Polițiștii au precizat că astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival, având în vedere valorile crescute de trafic ce se vor înregistra şi în perioada următoare și au atras atenția cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de