Cinci sportivi suceveni au obținut finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor


Intră acum și în grupul de

Cinci sportivi suceveni au obținut finanțare în cadrul programului de sprijinire al talentelor susținut de MOL și Fundația pentru Comunitate, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, potrivit comunicatului, din Suceava au obținut finanțare Dîrțu Lunic Valentin – schi fond, Doroftei Gabriela Andreea, Gafița Andrei, Axinte Tudor Mihai – atletism și Mușei Ștefan – sanie.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat 387 de tineri talentați în domeniul artelor și al sportului pentru finanțare, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate sunt în valoare de 359.000 de lei.

 

Printre tinerii sportivi și artiști care s-au înscris la această ediție a programului se numără Adina Diaconu și Andreea Dragoman, tenis de masă, Miklós Andrea, Cosmina Spiridon și Andrei Gafița, atletism, Ana Dascăl, Daniel Martin și Radu Marius, înot, Paula Gliga și Balogh Hanna, judo, Schlier Zsuzsa și Amalia Tătăran, scrimă, Mălina Ciobanu, vioară, Cadmiel Boțac, pian – toți cu rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional. În urma evaluării proiectelor depuse, președinții juriilor de specialitate  – Violeta Beclea-Székely și Albert Márkos – au apreciat performanțele tinerilor care au fost selectați pentru finanțare dar au subliniat în același timp perseverența și modestia tinerilor campioni și artiști.

 

“De 12 ani susținem tinerii talentați, contribuim la îmbunătățirea condițiilor de pregătire, facilităm accesul lor la concursuri și competiții organizate în țară și în străinătate pentru că ne dorim să participăm activ la formarea viitoarelor generații de campioni ai României. Sprijinul financiar acordat constant în acești ani, dublat de selecția riguroasă a candidaților, făcută de jurii de specialitate, le inspiră încredere tinerilor, iar acest lucru se vede în performanțele lor.”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

 

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 515 de proiecte, care vizau finanțarea a 1.162 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.043.000 de lei. Alocarea fondului de 359.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 179 de proiecte prin care obțin finanțare 387 de tineri talentați.

 

În domeniul artelor au fost selectate 49 de proiecte susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 106 de proiecte care au obținut în total suma de 169.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărțită între 24 proiecte.

 

„Majoritatea proiectelor câștigătoare în acest an au obținut finanțare parțială. Șansa finanțării integrale crește odată cu prezentarea clară a rezultatelor anterioare ale concurenților, stabilirea exactă a scopurilor și adaptarea unui buget corespunzător. Este un concurs de proiecte relativ simplu, iar colaboratorii noștri oferă informațiile necesare pe tot parcursul anului pentru cei interesați. Și în acest an peste 500 de proiecte au fost înscrise în procedura de selecție, un număr care dovedește că acest program este ușor accesibil și cunoscut pe plan național”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 169.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 12 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.230.000 lei, pentru 1.943 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obținut finanțare în cadrul mai multor ediții. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.441 de proiecte câștigătoare, finanțate în acești ani.

 

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, președintele Federației Române de Scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naționale de natație.

 


Intră acum și în grupul de