Ion Lungu: Doresc ca Festivalul Medieval de la Suceava să devină de referință în Europa


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, vineri seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei că își dorește ca Festivalul Mediveval din Suceava, care este acum cel mai mare din țară, să devină un festival de referință în Europa.

El a transmis un cuvânt de bun venit „frumoaselor domnițe, eleganților  cavaleri, vredinicilor luptători” care sunt acum la Suceava atât celor din România, dar și din Ungaria, Serbia și Ucraina.

„Am venit cu bucurie, cu plăcere și cu o satisfacție sufletească la această ediție a festivalului. Am ajuns în această fază în care este cel mai mare festival medieval din România. Este și corect să fie așa pentru că Suceava, prin Cetatea de Scaun și celelalte obiective, are unul din cele mai importante patrimonii culturale medievale din țară”, a spus Ion Lungu.

Primarul a precizat că acest festival își propune să reamintească istoria, să promoveze Cetatea de Scaun, să mai promoveze, dacă este cazul, personalitatea lui Ștefan cel Mare.

El consideră că acest festival este un pion de bază în strategia de turism a municipiului Suceava, a județului Suceava și a subliniat că astăzi nu mai e nici un loc de cazare în municipiu ceea ce  dovedește faptul că este interesul foarte mare pentru acest festival.

„Anul viitor, când vom sărbători centenarul României, îmi doresc să fie ediția de apogeu a acestui festival de artă medievală. Acest lucru să îl continuăm, să vină cât mai multe trupe din afara țării, să fie un festival de referință în România și în Europa”, a spus Lungu.

El a transmis organizatorilor și participanților că au tot sprijinul său, al Primăriei Suceava, al Consiliului Local ca să fie continuat acest frumos proiect.

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a fost deschis oficial, vineri, seara, în Cetatea de Scaun, cu salutul ordinelor prezente domnitorului Ștefan cel Mare. (N.B.)

VEZI ȘI (FOTO)Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei a debutat cu salutul ordinelor militare prezente în fața domnitorului Ștefan cel Mare 


Intră acum și în grupul de