Flutur: Suceava este pentru trei zile capitala culturală medievală a României . Îmi doresc ca Festivalul Medieval de la Suceava să devină un fenomen


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri seara, la debutul oficial al Festivalului de Artă Medievală care se desfășoară în Cetatea de Scaun a Sucevei, că Suceava este pentru trei zile capitala culturală medievală a României după ce a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei.

Flutur a spus la deschiderea festivalului că este foarte bucuros să se întâlnească din nou atât cu participanții cât și cu spectatorii acestei manifestări și a subliniat că dacă anul trecut promitea festival medieval internațional,  acum acesta a devenit internațional și a mulțumit trupelor care au venit din țară și străinătate.

„Îmi doresc ca anul viitor acest festival să devină un fenomen. Da, Suceava a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei. Astăzi, pentru trei zile, este capitală culturală medievală a României. Mă bucur să aud din gura dumneavoastră că este ce mai mare festival medieval și mulțumesc participanților, cei peste 400 de oameni care au venit cu foarte mult drag aici”, a spus Flutur.

El a subliniat că acest festival aduce și foarte mulți turiști.

„De aceea, ne uităm și ne bucurăm că zi de zi, aici la Suceava, numărul de turiști a crescut datorită dumneavoastră”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava le-a transmis participanților să se simtă bine în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Gheorghe Flutur a reamintit că în luna iunie în Cetatea de Scaun s-a desfășurat Programul Ștefanian și că au fost pomeniți domnitorii Moldovei în capela cetății unde s-a slujit după aproape 300 de ani, arătând că este un lucru frumos pomenirea înaintașilor.

Totodată, el a spus participanților că prin ceea ce fac sunt și o școală pentru copii, pentru că sunt foarte mulți copii veniți să vadă aceste activități și viața medievală.(N.B.)

CITEȘTE ȘI (FOTO)Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei a debutat cu salutul ordinelor militare prezente în fața domnitorului Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de