Județul Suceava, sub cod galben de ploi abundente de duminică seara până luni seara. Temperatura aerului va scădea accentuat, iar vremea va deveni răcoroasă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi abundente în care este inclus și județul Suceava.

Codul galben este valabil de duminică seara la ora 23 până luni seara la ora 23.

Potrivit meteorologilor  în aceast interval de timp vor fi  ploi însemnate cantitativ.

Astfel, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat  40…50 l/mp.

Totodată, ANM a mai emis o informare meteo de duminică după amiaza până marți dimineața aratănd că în intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.

Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud.

Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.