Șoferi băuți la volan depistați pe traseele care duc la Cetatea de Scaun unde se desfășoară Festivalul de Artă Medievală


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au efectuat în aceste zile în zona Cetății de Scaun a Sucevei mai multe acțiuni pentru prevenirea producerii unor evenimente cu prilejul desfășurării Festivalului de Artă Medievală.

Poliția Județeană Suceava arată că în urma măsurilor dispuse, până duminică la prânz nu au fost înregistrate evenimente negative și nu au fost sesizate agresiuni dar nici furturi sau alte fapte antisociale.

Prezenţa activă în teren a poliţiştilor suceveni, alături de colegii de la Poliţia Locală şi jandarmi a dus la desfăşurarea în condiţii de deplină siguranţă a activităţilor programate în cadrul festivalului, sucevenii dar şi turişii bucurându-se în siguranţă de momentele deosebite pregătite de organizatori, susține Poliția Județeană Suceava.

Poliţiştii de prevenire, alături de poliţiştii de ordine publică şi colegii din cadrul Poliţiei Locale au discutat cu cetăţenii şi au promovat recomandări preventive pe linia prevenirii furturilor din buzunare şi auto, dar şi în vederea prevenirii agresiunilor şi situaţiilor conflictuale pe fondul consumului de alcool, se mai arată în comunicat în care se menționează că au fost distribuite peste 1000 de materiale preventive prin îmânarea către cetăţeni sau prin postarea acestora sub ştergătoarele vehiculelor.

Totodată, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de fluidizare a traficului, evacuarea vehiculelor făcându-se prin satul Lisaura pentru decongestionarea traficului şi evitarea blocajelor.

De asemenea, poliţiştii rutieri s-au concentrat şi pe siguranţa traficului şi prevenirea tragediilor rutiere generate de cei care consumă alcool şi se urca la volan. Prezenţa la timp a poliţiştilor în trafic pe traseele care duc spre locaţia de organizare a festivalului dar şi pe raza localităţilor limitrofe a dus la identificarea şoferilor iresponsabili înainte de producerea unor tragedii.

Astfel, peste 50 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind identificaţi şi şoferi cu alcoolemii peste limita legală şi fiind întocmite dosare de cercetare penală.

De menționat este că sâmbătă seara, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Bosanci, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și este cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot sâmbătă seara,  în jurul orei 19.50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Sergentului, din comuna Ipoteşti, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

Poliţiştii vor fi în continuare prezenţi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi recomandă cetăţenilor să sesizeze de îndată orice faptă antisocială fie direct echipajelor de poliţie aflate la faţa locului, fie prin 112.


Intră acum și în grupul de