Peste 20 de furturi soluționate de polițiștii suceveni în acest week-end. Unul dintre hoții identificați este recidivist și era căutat pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de furturi au fost soluționate de polițiștii suceveni în ultimele două zile, fiind identificați autorii  și probate infracțiunile.

Potrivit Poliției Județene Suceava, prevenirea infracţiunilor de furt şi siguranţa patrimonială a cetăţenilor sunt priorităţi permanente ale poliţiştilor suceveni.

Având în vedere evenimentele sociale, culturale şi artistice ce se desfăşoară în această perioadă la nivelul judeţului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a dispus ca echipe de poliţişti judiciarişti în ţinută civilă să participe şi să monitorizeze aceste evenimente pentru prevenirea furturilor şi a altor infracţiuni contra patrimoniului. Peste 100 de poliţişti judiciarişti au fost prezenţi la aceste manifestări, alături de colegii de ordine publică prevenind faptele antisociale, arată Poliția Județeană Suceava.

În paralel au fost dispuse măsuri de intensificare a activităţii de cercetare penală în cauzele  de furt sesizate cu autor necunoscut, în acest week-end poliţiştii reuşind identificarea autorilor şi probarea activităţii infracţionale în peste 20 de cauze de furt.

Astfel, în cursul zilei de vineri, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul mai multor bunuri din anexa fermei aparținând unui bărbat de 61 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, cu un prejudiciu de circa 1.500 lei, faptă comisă de un bărbat și o femeie pe care victima nu i-a legitimat și i-a angajat ca îngrijitori la animale, în urma cooperării operative dintre structurile I.P.J. Suceava, autorul a fost identificat pe strada Spitalului din orașul Frasin, ca fiind un bărbat de 28 de ani, din județul Botoșani.

Bunurile sustrase, respectiv un televizor, un aparat de sudură și o trusă de chei au fost recuperate și restituite părții vătămate.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul  este urmărit la nivel național din 24.12.2016, întrucât pe numele său, Judecătoria Darabani a emis două mandate de executare a pedepsei privative de libertate, respectiv 6 ani, 8 luni și 293 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.

În baza mandatelor de executare a pedepsei, bărbatul de 28 de ani a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

 

Tot vineri, în urma continuării cercetărilor în cauza din 18.08.2017, ora 01.00, privind furtul unei sume de bani din portofelul unui bărbat de 64 de ani, din județul Satu Mare, aflat pe raza municipiului Vatra Dornei, polițiștii Biroului Investigații Criminale din localitate, au reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei  ca fiind un localnic de 20 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 18.08.2017, în jurul orei 01.00 în timp ce victima, aflată sub influența băuturilor alcoolice, dormea în  sala de așteptare a Gării Vatra Dornei-Băi, tânărul i-a furat portofelul ieșit din buzunar și a luat din interior suma de 200 de lei, după care, a așezat portofelul pe bancă lângă persoana vătămată și plecat, cheltuind banii la o sală de jocuri din apropiere.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii furt calificat, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată, vineri,  prin 112 de  un bărbat de 47 de ani, din Municipiul Rădăuți,  despre faptul că a i-au fost sustrase mai multe calorifere dintr-un apartament pe care-l deține în localitate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că respectivele calorifere au fost sustrase de un bărbat 51 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul 51 de ani, având în posesia sa unul dintre calorifere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt”, prejudiciul fiind recuperat.

Vineri seara, la ora 21.08, polițiștii SPR 9 Moara au fost sesizaţi  prin 112 de către un bărbat  de 41 de ani, din comuna Bălăceana, despre faptul că în aceeași zi în jurul orei 21.00, i-a fost sustras calul de la stâna pe care acesta o are pe raza localităţi Bălăceana.

În urma cercetărilor s-a stabilit că partea vătămată deţine o stână de ovine proprietate personală pe un teren fânaţ concesionat aparţinând Primăriei Bălăceana, iar în timp ce se afla la stâna personala aflată pe raza localităţii Bălăceana, a fost vizitat de către fratele său de 38 de ani, din comuna Șcheia. La un moment dat acesta a plecat şi ulterior, partea vătămată a constatat lipsa calului.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul de 38 de ani a sustras calul pe fondul unor neînţelegeri privitoare la moştenirea după defunctul lor tată.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt între rude”.

Sâmbătă dimineața polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin  112 despre faptul că autori neidentificați au sustras un covor din locuința unei femei de 55 de ani, din comuna Valea Moldovei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, vineri seara  în jurul orei 23:00, un minor de 16 ani, din aceeași localitate, a pătruns prin escaladarea unui geam care era deschis în dormitorul locuinței persoanei vătămate și a sustras un covor. În acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

 

Poliţiştii vor intensifica ţi în perioada următoare acţiunile operative de identificare şi tragere la răspundere penală a celor care nesocotesc legea săvârşind infracţiuni contra patrimoniului, siguranţa fizică şi patrimonială a persoanelor fiind priorităţi ale Poliţie Române.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să sesizeze de îndată orice infracţiune de furt, astfel încât activitatea criminalistică de cercetare la faţa locului să se poată desfăşura în condiţii de deplină eficienţă, materialul probator fiind deosebit de important pentru tragerea la răspundere penală a infractorilor.


Intră acum și în grupul de