Sportivul dornean Gabriel Bularda, campion național la alergare montană. El a ajuns cu trei minute înaintea celui de-al doilea clasat


Intră acum și în grupul de

Sportivul dornean Gabriel Bularda, proaspăt campion european de alergare montană a câștigat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, titlul de campion național la alergare montană, el ajungând la linia de finiș cu trei minute înaintea celui de-al doilea clasat.

Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc a avut

loc cea de-a XII -a ediţie a Campionatului Naţional de alergare montană, iar la startul

competiţie sau aliniat şi sportivii legitimaţi la CSM Dorna Vatra-Dornei

club finanţat de Primăria Municipiului Vatra-Dornei.

În proba de juniori la start, ca favorit, s-a aflat proaspătul Campion European de Alergare Montană sportivul dornean Gabriel Bularda, iar la finalul competiţiei de 8 kilometri sportivul dornean a reuşit să câştige Titlul de Campion Naţional cu o diferenţă de 3 minute faţă de sportivul de pe locul doi, Adrian Garcea, de la CS Panduri Târgu Jiu şi cu aproape 4 minute distanţă faţă de medaliatul cu bronz Petru Herman de la CSS Mediaş.

Al doilea Titlul de Campion Naţional a venit cu echipa de juniori formată din Gabriel Bularda, Marius Rădoi  și Alexandru Miron.

Antrenorul Cristian Prâsneac  a declarat că se aştepta la aceste două medalii de aur.

„Aceşti sportivi au muncit foarte mult. Ținînd cont că sunt elevi au făcut nişte sacrifici pentru aceste medalii. Aş vrea să mulţumesc celor din conducerea Primăriei Municipiului Vatra-Dornei club de care aparţinem şi ne oferă condiţi de pregătire şi finanţare de a participa la competiti şi aş vrea să mulţumesc şi sponsorului personal al sportivului Bularda Gabriel domnul C-tin Coca”, a spus Prâsneac.

El a menționat că următoarea competiţie unde vor participa sportivii dorneni se va desfășura în data de  3 septembrie la Campionatul Naţional de Semimaraton de la Craiova.


Intră acum și în grupul de