Flutur: Suceava a cunoscut cea mai mare dinamică pe turism. Estimez că depășim 400.000 de turiști în acest an


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa.

”Vom fi prezenti la Forumul economic din Polonia intre 5 si 7 septembrie. Am covins si celelalte CJ din ADRNE sa vina cu noi.

Avem trei teme mari cu investitii. Pregatim si o brosura. Vreau ca si din Polonia sa subliniez nevoia unui drum expres N-S care sa ne lege de Bucuresti.

Am luat hotararea cu arhitectul-sef si cu Directia de Drumuri Judetene sa facem o dezbatere pentru amenjarea teritoriului si sa elaboram master planul de transport al judetului Suceava. Tot mai mult, viata ne arata ca e nevoie de drumuri si sosele ocolitoare. Judetul nu face fata cu infrastrutura pe care o are.

Impreuna cu primariile trebuie sa gasim terenuri si surse financiare. Orase ca Humor, Dorna, Radauti trebuie sa isi identifice sosele ocolitoare care sa scoata traficul greu din localitati. E valabil pentru tot judetul. Nu mai putem sta cu mainile incrucisate. Dinamica de dezvoltare e mare si trebuie sa anticipam dezvoltarea turismului. Va trebui sa intram intr-o noua etapa si un master plan de dezvoltare a turismului. Va trebui sa avem destinatii speciale.

Mi-e clar ca trebuie sa intram intr-o noua etapa si cu o strategie cu diversificare si specializare a turismului, cum ar fi cel gastronomic sau cel de lux.

S-a incheiat Festivalul Medieval. 22.950 de bilete taiate. Este o crestere fata de 2016 cu 82,5 %, cu 10.300 de bilete in plus taiate. A fost un succes.

A fost un maraton medieval care ne obliga pentru la anul sa ne extindem. Am dscutat doua lucruri pentru 2018. Sa aduce trupe si din Cehia, Polona si Bulgaria.

Vom constitui o organizare pe trei piloni, Suceava-Soroca-Hotin. Vom da o dimensiune mult mai mare Festivalului Medieval si celui Stefanian.

Estimăm ca prin acțiunile coordonate de CJ, în august să avem în jur de 50.000 de participanți la acțiunile pe care le mai organizăm.

Vreau sa apreciez implicarea Muzeului si a directorului Ursu, aparatului CJ, dar si Politiei locale, celei rutiere, ISU, Jandarmeriei.

Poate ca zgomotul manelelor de la unele terase din jurul cetatii nu a fost pe placul tuturor. Poate ca era bine sa mai lase manelele sa se odihneasca.

Eu estimez ca depasim 400.000 de turisti in acest an. Vineri, pe aeroport, s-a depasit numarul de 150.000 de pasageri prelucrati de Suceava.

Suceava a cunoscut cea mai mare dinamica pe turism. Sunt convins ca vor mai veni si alte spatii hoteliere si e nevoie de solutii pentru soseaua de centura.”


Intră acum și în grupul de