FC Cetatea : Celpan, ofertat de Dunarea Giurgiu


Intră acum și în grupul de

Evolutiile constant bune ale Cetatii din ultimul sezon a Ligii a III-a nu au ramas fara ecou în rândul adversarilor, mai multi componenti ai trupei antrenate de Marian Pana stârnind în actuala perioada de transferuri interesul formatiilor din fruntea esalonului secund.

Cel mai curtat jucator al „galben-albastrilor” a fost în aceste zile mijlocasul Ionel Celpan, dorit insistent de Dunarea Giurgiu si Concordia Chiajna, doua dintre viitoarele colege de serie ale sucevenilor. De altfel, playmakerul Cetatii s-a aflat la începutul saptamânii în curtea gruparii giurgiuvene, sub pretextul unei învoiri primite din partea tehnicianului Marian Pana.

Desi a evitat sa recunoasca oficial acest lucru, conducerea clubului sucevean a primit în aceasta vara alte doua oferte pe adresa jucatorilor Cristian Cojenel si Constantin Ungureanu. Daca mijlocasul de banda al „galben-albastrilor” a fost dorit de aceiasi formatie, Dunarea Giurgiu, stoperul sucevenilor a intrat în atentia celor de la Concordia Chiajna.

Negocierile au fost sistate însa la insistenta antrenorului Marian Pana, astfel încât cei trei fotbalisti au revenit la antrenamentele Cetatii. „Îmi pare bine ca elevii mei sunt cautati de alte formatii pentru un eventual transfer. Asta înseamna ca s-au remarcat prin evolutii bune. În acest moment însa, toti jucatorii pe care i-am adus de la CS Otopeni se afla sub contract cu Cetatea si nu ne permitem sa-i cedam unei alte echipe”, a precizat seful bancii tehnice de pe „Areni”.

Atacantul echipei FC Vaslui, Milorad Bukvic, a tinut sa infirme zvonurile aparute în ultimele zile referitoare la un eventual transfer la Cetatea. Desi patronul clubului vasluian, Adrian Porumboiu, si-a manifestat disponibilitatea de a-l împrumuta pe „Areni” începând cu aceasta vara, atacantul sârb a precizat ca intentioneaza sa ramâna în continuare sub comanda antrenorului Viorel Hizo. „Vreau sa-mi închei cariera la FC Vaslui, mai ales ca domnul Porumboiu mi-a propus de curând o functie de conducere în cadrul clubului pe care vreau sa o accept atunci când ma voi retrage. Deocamdata sunt jucator si vreau sa mai ramân pe gazon, fiindca sunt la Vaslui de trei ani si ma simt foarte bine aici. Sunt vasluian 100%”, a declarat ieri pentru presa vasluiana, atacantul Milorad Bukvic.

Antrenorul principal Marian Pana, împreuna cu conducerea executiva a clubului, au avut ieri dupa-amiaza o întâlnire cu primarul Ion Lungu, în încercarea de a gasi o solutie de finantare a echipei de fotbal. Printre subiectele aduse în discutie s-a numarat si întarirea imediata a lotului de jucatori cu trei nume înaintate de tehnicianul Cetatii, ei fiind Bogdan Cotolan (CSM Ploiesti), Liviu Stefan (Delta Tulcea) si Daniel Lupascu (Ariesul Turda). „Sper sa gasim o solutie prin care sa reusim macar aceste transferuri. Sunt trei jucatori pe care îi cunosc foarte bine, stiu ce randament pot oferi pe posturile pe care evolueaza, astfel încât am putea sa acoperim dintr-un foc trei posturi deficitare”, a motivat tehnicianul Marian Pana.

Ziua de vineri ar putea ridica la sapte numarul jucatorilor veniti în aceasta vara pe „Areni” pentru a sustine probe de joc. Daca moldovenii Galiarski, Tugutki si Casian sau brazilienii Tiago si Renato se pregatesc deja sub comanda antrenorului Marian Pana, lotul sucevean ar putea fi completat în urmatoarele zile cu alti doi jucatori: Irinel Ionescu, un fundas în vârsta de 30 de ani care a evoluat în sezonul trecut pentru CSM Focsani si Andrei Martin, un mijlocas de la FCM Resita.

La antrenamentul de joi al formatiei sucevene a luat parte si Mircea Negru. Cândva o speranta a fotbalului local, atacantul care va împlini în august 23 de ani a primit acceptul conducerii „galben-albastrilor” de a se antrena sub comanda lui Marian Pana pe perioada pauzei competitionale. Desi a mentionat ca-si doreste sa-si continue cariera la Cetatea, Negru se afla pâna în 2009 sub contract cu gruparea CFR Timisoara, un impediment important în revenirea la Suceava.


Intră acum și în grupul de