Minunatii traditionale la Targul de Sanziene de la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

Mesteri populari din judetul Suceava, dar si din judete precum din Botosani, Baia Mare, Zalau si  Harghita au venit la Târgul de Sânziene de la Muzeul Satului Bucovinean. Sefa sectiei Etnografie de la Complexul Muzeal Bucovina, Violeta Marianciuc, organizatorul manifestarii, a precizat ca anul acesta au fost invitati pentru prima data mesteri din alte judete, Târgul de Sânziene fiind pâna acum doar pentru mesterii din zona Sucevei.  

Ca si în alti ani, sunt prezentate mestesugurile traditionale – prelucrarea lemnului, olarit, tesut, încondeierea oualor, pictura pe lemn, împletituri. Întrucât târgul este deschis si pentru ca vizitatorii sa-si poata cumpara diverse obiecte direct de la producator, ei pot alege oua încondeiate lucrate de mesteri de la Paltinu, Brodina si Radauti, tesaturi ornamentale si costume populare de la Marginea si Manastirea Humorului, vase, oale si…ulcele dar si obiecte decorative  din ceramica de la Corund, Baia Mare si Botosani,  icoane pictate pe sticla de la Zalau, cergi si covoare din Maramures.

Mesterii prezenti demonstreaza si la aceasta editie ca pot depasi granitele traditionalului, adaptându-se la nevoile pietei actuale, oferind publicului produse mai moderne, lucrate în aceleasi mestesuguri, podoabe, ornamente, accesorii si altele.

Târgul este deschis pâna duminica seara. 


Intră acum și în grupul de