Un numar de 131 elevi au fost respinsi de computer la admiterea in clasa a IX-a


Intră acum și în grupul de

La admiterea computerizata pentru clasa a IX-a la liceu sau SAM au fost repartizati 7343 de elevi suceveni din cei 7474 înscrisi, fiind 131 de respinsi. Acestia mai au o sansa pe 24 iulie, când va fi urmatoarea repartizare, pe cele 777 locuri ramase, majoritatea la scoli de arta si meserii din judet.
Prima medie de admitere la liceu a fost 9,99, ultima fiind 4,97. Cea mai mare medie cu care nu s-a reusit intrarea la liceu, pentru ca eleva nu a pus suficiente optiuni este 7,21, aceasta fiind de la Grupul Scolar Cajvana. Mai sunt 3 elevi cu 7,21, 7,20, respectiv 7,10, de la Vicovu de Sus si Straja care n-au reusit sa intre undeva. Prima medie cu care s-a intrat la liceu apartine elevei Clara Casuneanu de la Scoala Generala Nr. 3 Suceava, care a fost repartizata la Colegiul National “Petru Rares” Suceava, iar ultima unui elev repartizat la Colegiul Tehnic “Petru Musat” Suceava.
De altfel, primele 4 medii de admitere în liceu apartin unor eleve de la Scoala Generala 3, toate repartizate la “Petru Rares”.
În scoli sucevene au fost repartizati si 92 elevi din alte judete, majoritatea în licee, 27 dintre ei la liceul din cadrul Grupului Scolar “Latcu Voda” din Siret. Prima medie de intrare la liceu a elevilor veniti din alta parte a fost 9,78, apartinând unei eleve de la Bistrita, care a intrat la CN “Stefan cel Mare”, iar ultima 5,90.

Au mai ramas 15 locuri la Colegiul de Informatica “Spiru Haret”, profilul real, 7 la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul”, acelasi profil, 12 la Grupul Scolar “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, profilul uman, si 9 la Grupul Scolar “Latcu Voda” din Siret, profil uman. Celelalte pâna la 777 sunt libere doar la SAM. 


Intră acum și în grupul de