Lungu: Un nou pod peste râul Suceava este un proiect de infrastructură care își găsește locul în Programul Centenar. Am stabilit o foaie de parcurs pentru realizarea investiției


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că realizarea construcției unui nou pod peste râul Suceava este un proiect de infrastructură care ar putea fi inclus în Programul Centenar și că a elaborat o foaie de parcurs pentru realizarea acestei investiții.

Lungu a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește Programul Centenar, Guvernul a anunțat  deja o posibilitate de a accesa proiecte, dar acestea sunt limitate, mici, de 50.000 de lei, pentru proiecte culturale.

„Deocamdată, nu am depus nimic pentru că definitivăm această strategie pentru anul viitor”, a spus Lungu.

El a subliniat că un proiect de infrastructură pentru care va insista și care își și găsește locul pentru a fi finanțat prin PNDL este cel al podului peste râul Suceava și că pentru a crește eligibilitatea proiectului de realizare a podului a solicitat firmei care realizează studiul de prefezabilitate să împartă proiectul de rută alternativă spre Botoșani într-un proiect de realizare a podului și unul de realizare a drumului.

„Am avut o discuție cu firma care face studiul de prefezabilitate la această rută alternativă Suceava-Botoșani, să separăm cele două obiective și să facem podul separat și drumul, care include podul, dar ca finanțare să fie separate, astfel încât până la sfârșitul anului să avem aceste date”, a spus  Lungu.

El a precizat că a stabilit o foaie de parcurs care prevde că  până la 1 decembrie  2017 să fie stabilite toate  datele necesare, studiul de prefezabilitate și indicatorii tehnico-economici și să se poată depune proiectul la Guvern care să fie inclus anul viitor pentru a fi finanțat prin PNDL.

„Este un proiect cel mai bun de promovat pentru anul centenar și care leagă cele două orașe, Suceava și Burdujeni. Podul actual nu mai satisface necesitățile de circulație și e necesar un nou pod”, a spus Lungu.

 


Intră acum și în grupul de