Două colegii, două școli gimnaziale și două grădinițe din Suceava nu au autorizație de funcționare. Lungu: Toate unitățile au bani și trebuie să facă tot posibilul să se autorizeze


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că din cele 29 de centre bugetare școlare din municipiu, 23 sunt autorizate, iar șase nu, respectiv două colegii, două școli gimnaziale și două grădinițe.

El a spus că municipalitatea a alocat bani tuturor școlilor.

„Acolo sunt conduceri, consilii de administrație și trebuie să facă tot posibilul să se autorizeze”, a spus Lungu.

Primarul a spus că două grădinițe, cea cu program normal din Obcine și grădinița cu progam normal Țăndărică din Burdujeni nu primesc autorizație sanitară pentru că funcționează în două schimburi.

O altă unitate fără autorizație este Școala Generală nr. 5 „Jean Bart” din Burdujeni care are fonduri alocate și se fac lucrări, iar primarul speră să se autorizeze până la începutul anului școlar.

El a mai spus că și Școala Gimnazială nr.9  „Ion Creangă” are fonduri suficiente, cât au solicitat și că a înțeles că documentația de autorizare este în lucru și că urmează să se autorizeze.

Școala Gimnazială nr.9  „Ion Creangă” Suceava

În ceea ce privește Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, acesta are fonduri alocate și că are și documentația depusă la ISU în vederea autorizării.

Primarul a menționat că și Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” a primit sumele necesare, cele solicitate în vederea autorizării.

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava

„Eu, ca primar, mai mult nu pot să fac. Acolo este un director, este Consiliu de Administrație, noi le-am pus bani la dispoziție. Sper ca toate să fie autorizate, cu excepția celor două grădinițe pentru că funcționează în două schimburi și nu li se dă autorizație sanitară”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de