Euro 2008 – Flash : Guus Hiddink: “Am obtinut un succes enorm! Spaniolii meritau victoria”

Cu toate ca putea realiza o performanta de zile mari la cârma nationalei Rusiei, si anume prezenta în finala Euro 2008, Guus Hiddink a declarat ca este foarte multumit de ceea ce a realizat la acest turneu final. „Ceea ce s-a întâmplat azi e ca am pierdut. Spania este o echipa foarte buna si a meritat sa câstige. Planul lor a fost sa ne oboseasca în prima ora de joc. Sunt dezamagit ca am pierdut, dar este un succes enorm ca am obtinut locul trei la aceasta editie”, a spus Hiddink.

Tehnicianul a afirmat ca atunci când supararea dupa acest esec va trece, se va realiza ce performanta a obtinut Rusia: „E foarte greu sa evoluezi contra unei echipe care joaca foarte bine dintr-o atingere. Le urez succes în finala. Când emotiile vor disparea, vom fi foarte mândri de ce au jucat baietii la aceasta editie”, a completat Hiddink, care a avut probleme sa înteleaga întrebarile ce îi erau adresate din cauza ploii torentiale care se abatuse asupra Vienei.

Hiddink a mentionat ca abia asteapta sa vada finala Campionatului European dintre Germania si Spania: „Îmi plac echipele al caror concept este sa joace fotbal, sa atace. Au o sansa contra Germaniei, dar stiti ca împotriva Germaniei e foarte greu, pentru ca ei ajung unde vor. Abia astept sa vad acest meci între o echipa care pune accent pe forta si una care joaca fotbal dintr-o atingere. Nu pot prezice cine va câstiga”, a subliniat tehnicianul olandez, care se afla la a treia semifinala pierduta din cariera sa, dupa Cupa Mondiala din Franta 1998 si Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia 2002.

Tehnicianul Joachim Low a fost si el încântat de meciul disputat în seara zilei de joi. Selectionerul Germaniei a declarat ca reprezentativa Spaniei, adversara nemtilor din finala Campionatului European, a demonstrat din nou ca este o echipa foarte buna, dupa ce a învins Rusia, cu scorul de 3-0. „Spania a demonstrat din nou ca este o echipa foarte buna, jucând foarte constant de la începerea turneului. Spaniolii au demonstrat într-un mod elocvent ca sunt si cea mai buna echipa. Dupa ce au preluat conducerea, s-au preocupat în mod special sa faca balonul sa circule. Este o echipa bine organizatã, care practica un joc foarte fluid, astfel ca este putin previzibila. Plecând de la jocul simplu, alert, spaniolii au combinatii excelente”, a afirmat Low.

Germania si Spania se vor întâlni în finala Euro 2008 care va avea loc, duminicã, de la ora 21.45, pe stadionul Ernst Happel din Viena. 

loading...