Euro 2008 – Flash : Guus Hiddink: “Am obtinut un succes enorm! Spaniolii meritau victoria”


Intră acum și în grupul de

Cu toate ca putea realiza o performanta de zile mari la cârma nationalei Rusiei, si anume prezenta în finala Euro 2008, Guus Hiddink a declarat ca este foarte multumit de ceea ce a realizat la acest turneu final. „Ceea ce s-a întâmplat azi e ca am pierdut. Spania este o echipa foarte buna si a meritat sa câstige. Planul lor a fost sa ne oboseasca în prima ora de joc. Sunt dezamagit ca am pierdut, dar este un succes enorm ca am obtinut locul trei la aceasta editie”, a spus Hiddink.

Tehnicianul a afirmat ca atunci când supararea dupa acest esec va trece, se va realiza ce performanta a obtinut Rusia: „E foarte greu sa evoluezi contra unei echipe care joaca foarte bine dintr-o atingere. Le urez succes în finala. Când emotiile vor disparea, vom fi foarte mândri de ce au jucat baietii la aceasta editie”, a completat Hiddink, care a avut probleme sa înteleaga întrebarile ce îi erau adresate din cauza ploii torentiale care se abatuse asupra Vienei.

Hiddink a mentionat ca abia asteapta sa vada finala Campionatului European dintre Germania si Spania: „Îmi plac echipele al caror concept este sa joace fotbal, sa atace. Au o sansa contra Germaniei, dar stiti ca împotriva Germaniei e foarte greu, pentru ca ei ajung unde vor. Abia astept sa vad acest meci între o echipa care pune accent pe forta si una care joaca fotbal dintr-o atingere. Nu pot prezice cine va câstiga”, a subliniat tehnicianul olandez, care se afla la a treia semifinala pierduta din cariera sa, dupa Cupa Mondiala din Franta 1998 si Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia 2002.

Tehnicianul Joachim Low a fost si el încântat de meciul disputat în seara zilei de joi. Selectionerul Germaniei a declarat ca reprezentativa Spaniei, adversara nemtilor din finala Campionatului European, a demonstrat din nou ca este o echipa foarte buna, dupa ce a învins Rusia, cu scorul de 3-0. „Spania a demonstrat din nou ca este o echipa foarte buna, jucând foarte constant de la începerea turneului. Spaniolii au demonstrat într-un mod elocvent ca sunt si cea mai buna echipa. Dupa ce au preluat conducerea, s-au preocupat în mod special sa faca balonul sa circule. Este o echipa bine organizatã, care practica un joc foarte fluid, astfel ca este putin previzibila. Plecând de la jocul simplu, alert, spaniolii au combinatii excelente”, a afirmat Low.

Germania si Spania se vor întâlni în finala Euro 2008 care va avea loc, duminicã, de la ora 21.45, pe stadionul Ernst Happel din Viena. 


Intră acum și în grupul de