Euro 2008 – Flash : Luis Aragones: “Ne dorim trofeul cu orice pret!”


Intră acum și în grupul de

Dupa ce elevii sai au spulberat prima reprezentativa a Rusiei cu scorul de 3-0, selectionerul Luis Aragones s-a declarat foarte multumit de victoria obtinuta în cea de-a doua semifinala a Campionatului European. Tehnicianul a declarat ca si-a îndeplinit obiectivul, acela de a ajunge pâna în ultimul act al turneului final, dar acum îsi doreste cu orice pret sa puna mâna pe trofeu.

„Obiectivul nostru era sa ajungem în finala, dar acum ne dorim si victoria. În prima repriza ne-am descurcat mai greu, dar în partea a doua am reusit sa ne eliberam si sa ne facem jocul. Suntem în finala si adversarul se cheama Germania, o mare provocare pentru noi”, a spus Luis Aragones, care a adaugat ca Villa nu va putea evolua în finala pentru ca a suferit o întindere. Acesta a fost înlocuit în minutul 34 de Fabregas dupa ce s-a accidentat în urma executiei unei lovituri libere. Desemnat de UEFA drept cel mai bun jucator al partidei disputate joi seara, Andres Iniesta a declarat ca echipa Spaniei a jucat mai bine cu fiecare minut care trecea si toti jucatorii sunt încântati de calificarea în finala Campionatului European.

Suporterii iberici au fost si ei de aceeasi parere, iar calificarea istorica în ultimul act al turneului final a dezlantuit o bucurie de nedescris în centrul Madridului, acolo unde cei 10.000 de fani au petrecut pâna în zori. „Avem o frumoasa ocazie sa câstigam Campionatul European pentru prima oara dupa triumful din 1964”, a declarat vicepresedintele Guvernului, Maria Teresa Fernandez de la Vega. Prezent si el la meci alaturi de sotia sa, Letizia, printul mostenitor Felipe de Bourbon a declarat: „Suntem extrem de încântati. Ne-am linistit dupa golul doi. Sunt foarte încrezator în ceea ce priveste finala”. 


Intră acum și în grupul de