Fotbal : Donadoni, demis de la carma nationalei Italiei


Intră acum și în grupul de

Inevitabilul s-a produs. Criticat intens pentru jocul implementat Squadrei Azzurra la Campionatul European, Roberto Donadoni este, începând de joi, somer. Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) i-a reziliat contractul selectionerului, ca urmare a eliminarii din sferturile de finala ale Europeanului din Austria si Elvetia.

„Presedintele Abete s-a întâlnit, joi, cu Roberto Donadoni la sediul Federatiei si au facut un bilant al ultimilor doi ani si al evolutiei Italiei de la Campionatul European. Dupa ce i-a multumit lui Donadoni pentru munca depusa în ultimii doi ani, oficialul i-a comunicat antrenorului decizia FIGC de a rezilia întelegerea”, se arata pe site-ul oficial al FIGC.

Înainte de Campionatul European, Donadoni semnase prelungirea contractului sau cu Federatia Italiana pentru înca doi ani, dar în noua întelegere era inserata o clauza conform careia una dintre cele doua parti poate rezilia unilateral contractul în termen de 10 zile de la eliminarea Italiei de la Euro 2008.

Conform principalelor publicatii de sport din Peninsula, favorit la preluarea postului de selectioner al Italiei este Marcello Lippi.


Intră acum și în grupul de