Belu si Bitang, ofertati de seicii din Qatar!


Intră acum și în grupul de

Octavian Belu si Mariana Bitang, cei mai mari antrenori din istoria gimnasticii feminine a României, au petrecut cinci zile în Orientul Mijlociu. Cei doi au fost invitati de onoare ai seicilor din Doha, care încearca din rasputeri si, bineînteles, cu orice pret, sa dea o noua imagine sportului din Qatar.

Seicii Saud bin Al Khalid si Saud bin Abdulrahman Al Thani, presedintele Autoritatii Generale pentru Tineret, respectiv secretarul general al Comitetului Olimpic din Qatar s-au ocupat de întreaga organizare a vizitei de lucru. Cei doi oficiali au cerut sfaturi pentru a pune la punct o noua strategie pentru sportul din tara lor, în dorinta de a obtine în cel mai scurt timp performante notabile pe plan international.

Cum era de asteptat, seicii le-au propus celor doi fosti antrenori sa lucreze în Orientul Mijlociu. Însa Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, si consilierul prezidential Mariana Bitang au refuzat elegant oferta, motivând ca le-ar fi greu sa se adapteze la viata dintr-o tara straina. Printre obiectivele vizitate s-a numarat si complexul sportiv ASPIRE, considerat a fi cel mai modern din întreaga lume. Însa Belu si Bitang spera într-o „colaborare de la distanta” , mai precis îsi doresc un schimb de experienta între sportivii români si cei din Qatar.

„Au resurse fabuloase si vor sa dezvolte sportul de mare performanta, în special gimnastica. Centrul ASPIRE este uimitor. Asa ceva nu am vazut în niciun loc din lume. Noi am fost invitati de onoare. Le-am mai dat câte un sfat, o idee, dar nu se pune problema plecarii noastre acolo. N-au fost sâcâitori, au înteles ca ne-ar fi greu sa ne adaptam”, a declarat Octavian Belu.

Mariana Bitang a continuat ideea, precizând ca temperaturile ridicate, în jur de 40º C, sunt cel mai mare dusman al europenilor care vin sa lucreze în Orientul Mijlociu. Mai mult, fosta antrenoare a declarat ca a fost îngrozita de furtunile de nisip, mai ales dupa de a auzit si alte „povesti” de la românii stabiliti în zona. În cele din urma, Belu si Bitang au parasit Doha cu zâmbetul pe buze, la capatul unei experiente care se poate materializa într-o noua cariera. Seicii au fost recunoscatori pentru sfaturile acordate si le-au daruit celor doi români niste cadouri inedite: „Au venit cu doua plicuri în care se aflau doua înscrisuri ca niste picturi. Am crezut ca este vorba de vreo urare, dar, de fapt , erau numele noastre scrise în limba araba”.


Intră acum și în grupul de