Case ramase fara curent electric in urma fenomenelor meteo


Intră acum și în grupul de

Ploile abundente înregistrate vineri dupa-amiaza au lasat fara curent mai multe localitati din judetul Suceava, 25 de case din catunul Ghicea au ramas izolate iar mai multe curti au fost inundate.  Astfel vineri, la ora 18:00, în urma ploilor abundente cazute pe raza comunei Izvoarele Sucevei, drumul forestier Ploscii care face legatura între Izvoarele Sucevei si Ulma a fost blocat prin depuneri de aluviuni aduse de apa de pe muntii Oglinda, izolând catunul Ghicea, unde sunt amplasate 25 locuinte cu circa 60 persoane, în acelasi timp fiind întrerupt si curentul electric. De asemenea au fost rupti mai multi stâlpi de joasa tensiune, 400 case situate pe raza satelor Lucina, Costileva si Magura, din comuna Ulma, ramânând fara curent electric.

Si pe raza localitatilor Pojorâta si Fundu Moldovei alimentarea cu energie electrica a fost întrerupta datorita descarcarilor electrice, fiind anuntati specialistii E – ON pentru remedierea defectiunilor.

Tot vineri, în urma unor ruperi de nori pârâul Palamania de pe raza comunei Vatra Moldovitei -zona Valea Seaca a iesit din matca, inundând DJ 176 la km. 11 pe o portiune de 300 metri si curtile a 7 locuinte. La fata locului s-au deplasat factorii de deciziei locali, care au actionat cu utilaje proprii pentru remedierea situatiei.

De asemenea, în urma unei ploi torentiale cazute pe raza comunei Iacobeni, pârâul Ciotina a iesit din matca, inundând locuinta Anastasiei D., iar în localitatea Puciosu apa s-a infiltrat pe un teren aflat în panta de lânga locuinta Ioanei M. însa nu exista risc de alunecare. La fata locului s-au deplasat autoritatile locale pentru evaluarea pagubelor. 


Intră acum și în grupul de