Miercuri se decide viitorul firmei Bucovina Ecoterm Gaz


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri va fi analizata situatia firmei Bucovina Ecoterm Gaz, dar si a proiectului „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, proiect administrat de aceasta societate a carei actionar majoritar este CJ Suceava. Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca firma nu se poate înscrie la licitatia organizata joi, de MEF pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, deoarece nu se poate obtine certificatul fiscal, întrucât sunt înregistrate datorii reprezentând TVA, în valoare de aproximativ 11 miliarde de lei vechi. De altfel, în acest sens exista si în litigiu în instanta cu DGFP Suceava.

Presedintele CJ Suceava a explicat ca pentru ca aceasta firma sa se poata înscrie la licitatie era necesara si o hotarâre a CJ Suceava, care se va întruni saptamâna viitoare, în sedinta extraordinara, pentru a-si stabili comisiile de specialitate.

Bucovina Ecoterm Gaz SA Suceava a câstigat, în urma cu doi ani, licitatia organizata pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, dar licitatia a fost contestata de unul dintre participanti si, ulterior, procesul verbal al licitatiei a fost anulat prin instanta.

CJ Suceava a depus, la începutul lunii martie,  la Ministerul Economiei si Finantelor, documentatia pentru organizarea licitatiei de desemnare a operatorului retelei de gaze naturale din localitatile sucevene care sunt racordate la retea în urma investitiilor prin programul judetean de utilitati.

În prima etapa a fost depusa documentatia pentru stabilirea operatorului de gaze naturale pentru 34 de localitati din judet, printre care municipiile Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, orasele Solca, Milisauti, Dolhasca si Cajvana si comunele Dumbraveni sau Todiresti, care au retea interioara la care trebuie facut doar racordul si localitatile din apropierea conductelor de medie presiune, fara instalatii de distributie interioare.

În etapa a doua vor fi cuprinse celelalte 30 de localitati care sunt incluse în proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”. Reteaua de conducte magistrale pentru transportul gazelor naturale construita pâna în prezent în judetul Suceava prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” va fi transferata Transgaz, care va continua investitiile prevazute în acest proiect.
 


Intră acum și în grupul de