Prefectul de Suceava: Lucrările de reparații la DN 2 și DN2 E fac parte din acordul-cadru din 2015, iar la DN 17 B sunt lucrări suplimentare care însă se vor finaliza


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a dat asigurări, joi, că lucrările de întreținere a unor porțiuni a drumurilor naționale din județ se vor încheia în luna octombrie.

Ea a spus într-o conferință de presă că lucrările executate la drumurile naționale, fie că au fost lucrări de întreținere periodice fie că au fost lucrări de întreținere curente, fac parte și s-au executat ca urmare a unor acorduri- cadru încheiate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași pentru o perioadă de doi ani începând cu 2015.

„În 2017 am monitorizat și am insistat la respectarea și aplicarea prevederilor din aceste acorduri-cadru pentru SDN Suceava și SND Câmpulung Moldovenesc”, a spus prefectul.

Ea a subliniat că acum lucrările sunt în grafic și a precizat că vor fi executate toate lucrările care au fost prevăzute în acordurile cadru din 2015 până în 2017.

„În prezent se toarnă covor asfaltic pe DN 2. Mai avem ordin de începere a lucrărilor, semnat și vor începe lucrările de asfaltare pe DN 2 E pe o lungime de 7 kilometri. Acestea sunt ultimele lucrări de întreținere periodice care mai trebuie executate”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că suplimentar față de ceea ce s-a prevăzut sunt lucrările de pe DN 17 B.

„Acolo lucrările sunt executate în regie proprie, nu au fost prevăzute. Este o lucrare suplimentară datorată și protestelor, pe bună drepate ale locuitorilor din zonă și promisiunii Ministerului Transporturilor pentru acea porțiune de 20 de kilometri care a fost cu probleme. Acolo s-au executat plombări, iar acum e o lucrare pe suprafață întinsă, executată în regie proprie și de aceea mai sunt anumite disfuncționalități în aprovizionarea cu material. Am purtat discuții cu directorul DRDP Iași care mi-a confirmat că lucrarea va fi finalizată”, a spus prefectul.

Ea a mai spus că cel târziu în luna octombrie urmează ca  toate lucrările să fie executate și recepțiile făcute.

 


Intră acum și în grupul de